tiistai 15. tammikuuta 2013

Silloin kun kukkaron nyörit ovat tiukalla...

Yksi blogini keskeisistä teemoista on eläminen keskivertoa huomattavasti pienemmällä budjetilla, opiskelija kun olen. Tavoitteenani on kuitenkin ollut kääntää tämä köyhäily-vaihe elämästäni voitoksi ja pohtia keinoja, joiden avulla pikkurahallakin saa paljon, tai ainakin riittävästi. Vähäisenkin rahan voi käyttää fiksusti. :)

Seuraavaksi ajattelin listailla hyväksi havaittuja vinkkejä, kuinka elellä silloin, kun kukkaron nyörit ovat tiukemmalla. Mikäli sinulla on omia kikkoja pienentää rahankulutustasi, kerrothan siitä kommentin muodossa? :)


 
 
  • Osaatko säästää rahaa vai elätkö kädestä suuhun? Toivottavatsi tilisi ei painu miinuksen puolelle. Edellä mainitun estämiseksi kirjaa ylös kaikki tulosi ja menosi kuukauden ajalta. Selvitä kuinka paljon rahaa sinulla oikeasti kuluu kuukaudessa asuntoon, sähköön, veteen, nettiin, autoon bensoineen, bussikorttiin, puhelimeen, ruokaan, vaatteisiin jne. Mieti, onko sinulla varaa nipistää jostakin, pienikin muutos voi vaikuttaa suuresti.
  • Tarvitsetko aina uusia vaatteita? Jos et pelkää tonkia vieraiden ihmisten käytettyjä tavaroita suosi kirpputoreja! Itse koen suurta nautintoa kun olen löytänyt hyväkuntoiset makeat farkut, paidan, hameen tai sporttisen ulkoilutakin pilkkahintaan. En ole sitä tyyppiä joka kehuskelee meiningillä "Pakko saada 300 euron takki!" Olen kaukana siitä. :D Jos johonkin pukeutumisessani panostan, ne ovat ehdottomasti kengät. Niillä kun satutaan kävelemään vain koko elämä. Kengistä en tingi, mutta vaatteissa voi nuukailla. :)
  • Kotiruoka paras ruoka. Tee siis itse ruokasi. Älä osta valmiina, älä edes eineksenä! Omin kätösin valmistuuneesta ruoasta tiedät tasan tarkkaan, mitä annos sisältää ja halutessasi myös sen, minkä verran.
  • Blogissanikin monesti näkyneet ruokasuunnitelmat auttavat säästämään pennosiasi seuraavalle kuulle. Suunnittele siis viikon tai edes muutaman seuraavan päivän ajalle ruoat, joita aiot valmistaa. Kirjoita sen jälkeen perusteellinen ostoslista, jota noudatat! Näin vältyt turhilta heräteostoksilta.
  • Osta peruselintarvikkeita: jauheliha, kasvikset, kananmunat, voi, oikea kerma ja muut maitotuotteet ovat käyttötarkoitukseltaan monipuolisia ja helposti muunneltavissa maukkaiksi aterioiksi. Mausteita muuntelemalla saat ruokaan aivan erilaista twistiä! :)
  • Syökää tarjouskanaa,lihaa tai vaikka kalkkunaa! Ruokakaupassa säästät äkkiä isonkin summan rahaa bongailemalla niitä kuuluisia keltaisella ja punaisella kyltillä varustettuja tuotteita. Jos omistat pakastimen, voit huoletta ostaa tarjouksessa olevaa hyvää broileria tai jauhelihaa (joka on muutenkin suht edullista). Käytäthän silti tuotteen pian sulatuksen jälkeen.

  • Ihonhoidossa voi pihistää myös, laadusta tinkimättä. Unohda kauppojen ja apteekkien parabeeni-rasvat. Osta mielummin kookosöljyä! Yksi ainoa purkki korvaa vedenkestävänkin silmämeikinpoistoaineen, ihovoiteen, kasvovoiteen, käsivoiteen, hiusten hoitoaineen ja huulirasvan. Bakteereita tappavan vaikutuksen ansiosta kookosöljyä voi käyttää myös deodoranttina, toimii! Litran purkki kookosöljyä maksaa n. 20 euroa. Itse tykkään jakaa purkin kahteen osaan: ruoanlaittoon ja ihonhoitoon tarkoitettu kookosöljypurkki löytyvät kotoani toinen kylpyhuoneesta ja toinen keittiöstä. Ja mikäli en vielä ylistänyt tarpeeksi kyseistä tuotetta, mainitsen vielä sen olevan hyvin riittoisaa. Eli kerralla maksettu kakskymppinen on loppupeleissä pitkä säästö muun kosmetiikan jäädessä kauppojen hyllylle. Kokeilkaa ihmeessä!
  • Valmista itse kotitekoinen kuorinta-aine kasvoille/vartalolle hyödyntämällä oman ruokakomerosi sisältöä. Ruokasoodaa, hunajaa ja kaurahiutaleita sekoittamalla pieneen tilkkaan vettä saat ihanan kuorinta-aineen, jossa kosmetiikkaan kuulumattomat turhat kemikaalit oikein loistavat poissaolollaan. Lopputuloksena ihanan pehmeä iho, eikä tule kalliiksi! :)
Vinkit eivät varmasti lopu tähän, mutta voimat kirjoittaa kylläkin. 
Aika lähteä kermakahville. :D

Nyt niitä vinkkejä satelemaan, sana on vapaa! :)

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkeistä! Sulla on niiiiiiiiin ihana tää blogi ))

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...