keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Aamupalavinkki ja muuta mukavaa!

Kirpakkaa tiistaita!

Ilouutinen oli saapunut sähköpostiini eilen illalla, tämän päivän luennot ovat peruttu. Sain vapaapäivän, jes! Vihdoinkin sain aikaa nauttia aamusta kaikessa rauhassa, juuri niin hitaasti kuin vain haluaisin. Asia sopi minulle paremmin kuin hyvin. :)

Vaikka opiskeluiden osalta sain viettää vapaapäivää, kuului tiistaihini muutama tunti töitä. Katseltuani sisältä käsin komeaa auringon valaisemaa lumimaisemaa, päätin ottaa valosta kaiken ilon irti hyötyliikunnan merkeissä. Kävelin tänään töihin ja takaisin, kerrankin kun ei ollut kiire. Auringonpaisteella tammikuussa on kuitenkin hintansa ja niin tänäänkin kävi. Ulkona oli nimittäin mukava -20 asteen kirpakka pakkanen. Siitä huolimatta päätin säästää rakasta autoamme ylimääräisiltä kylmästarteilta.  Hyvä minä!

Äkkiseltään ajateltuna, kuvittelisin monien toimivan juuri toisinpäin ja lähtevän töihin autolla sitä todennäköisemmin, mitä kovempi pakkanen on tai muulla tavoin ikävä ilma. Niin ruokavalion kuin elämäntapojen puolesta taidan siis olla todellinen vastarannan kiiski, teen kaiken juuri päinvastoin. Toisaalta, mitä sillä on väliä. Miksi minun pitäisi tehdä kuten muutkin tekevät, vain koska muutkin tekevät niin? Enhän ruokailujenikaan puolesta noudata virallisia suosituksia, miksi en siis voisi poiketa yleisiltä elämäntavoilta muutenkin? :) Tärkeintä on kuitenkin hyvä olo.Hidas, kiireetön aamuni sai tänään mahtavan startin seuraavanlaisella aamupalalla.
Keittelin ihanat kermakahvit, jonka lomassa nautin palan gluteenitonta paahtoleipää voilla, kinkulla ja juustolla. Aamiaseeni kuului myös raejuustoa (3,5%), kirsikkatomaatteja ja puolikas avokado sitruunamehulla ja ripauksella yrttisuolaa maustettuna. Nam!

Maittavan aamiaisen turvin jaksoin pitkälle iltapäivään. Ennen töihin lähtöä päätin kuitenkin syödä jotain, koska edessä oli 7 km kävelyä ja muutama tunti töitä. Purkki rahkaa, omatekoista luumusoppaa (ei lisättyä sokeria tai muutakaan makeutusta) ja loraus kuohukermaa. Kyllä jaksoi lähteä töihin!

Töissä tauolla join pari kuppia inkivääriteetä (maidoton,sokeriton). Töiden loputtua virtaa riitti vielä niin, että ajattelin osan matkasta juosta kotiin. Pääsisin nopeammin perille, pakkanen kun oli kirinyt jo 22 asteeseen, sitä paitsi samalla saisin pientä intervallitreeniäkin tehtyä. Homma ei mennyt aivan putkeen. Päätin lähteä hölkkäämään kotia kohti pieniä oikoreittejä hyväksi käyttäen. No, teidän kaikkien iloksi (ja omaksi myös) voin ylpeydellä ilmoittaa, että juoksin väärään suuntaan! Great. Ei auttanut muu, kuin kääntää nokka toiseen suuntaan ja suunnata oikeasti kotiin. Onneksi matkaa ei kertynyt kuin n. 1 km ylimääräistä.

Tehokkaan hyötyliikkumisen jälkeen  oli aika siirtyä valmistamaan päivällistä. Otin pakkasesta 400 g paketin seitiä, maustoin sen mieleisekseni, lisäsin lorauksen kuohukermaa ja juustoraastetta päälle. Kirsikkatomaatit ja pala kiinankaalia löysivät myös tiensä kalan rinnalle uuniin. 45 minuutin päästä ruoka oli valmis. Voi että ruoka maistui hyvälle pihalla palelemisen jälkeen!

Loppuilta onkin sujunut tv:n ääressä laiskotellen ja rooibosteetä juoden. Ehkä seuraavalla kerralla innostuessani työmatkaliikunnasta en käytä oikoreittejä, tai en ainakaan juokse niillä, jos vaikka menenkin väärään suuntaan. :D No, säästyipä sentään autorakkaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...