perjantai 25. tammikuuta 2013

Liikuntavälineet kotonani

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajatus kuntosalilla treenaamisesta ei ole tuntunut siltä "omalta jutulta". Sen takia oma punttien nostelu keskittyy lähinnä omaan olohuoneeseen. Tiedän, monet ajattelevat kotitreenin olevan vain ajanhukkaa, eikä treenistä saa tehoja irti. Itse olen asiasta eri mieltä. Yhtä lailla salille voi mennä vetämään puoliteholla. Sitä paitsi, riittävän välineistön löytyessä kotoa, saa kotitreeniinkin mukavasti tehoa. :)

Jotta kotona liikkuminen tuntuu mielekkäältä ja riittävän haastavalta, olen panostanut liikuntavälineisiin. Tässä hieman listausta, mitä kaikkea kotoani löytyy.

Kuvasta puuttuu ovenkarmeihin kiinnitetty leuanvetotanko.
 • kolmet erilaiset käsipainot (vajaa 3 kg puntit, säädettävä malli 3-10 kg, toinen säädettävä malli n. 20 kg asti)
 • 8 kg kahvakuula
 • leuanvetotanko
 • monikäyttöinen leuanvetotanko (punnerruksiin, dippeihin)
 • voimapyörä (vatsalihakset, keskivartalo)
 • hyppynaru (lämmittelyyn, sykkeennostoon)
 • vastuskuminauhat (harvoin käytössä)
 • foam roller, eli pilatesrulla (venyttelyyn, lihasten palauttamiseen)
Tällä hetkellä kovimmassa käytössä ovat olleet kahvakuula, voimapyörä ja n. 6 kg painoisiksi säädetyt käsipainot. Voimapyörän kanssa voi halutessaan treenata kaverin kanssa. Tästä mahtavana esimerkkinä kerron avokin kanssa pelleilyni viime syksyltä. Olimme vasta ostaneet voimapyörän ja treenailimme sillä vuorotellen. Eräänä iltana avokkini keksi uuden tavan treenata vatsoja. Muistatteko kun lapsena leikittiin aina kottikärryjä? Kaveri tarttui jaloista ja siinä sitä sitten käveltiin käsillä. Toteutimme tämän kottikärrymeiningin pienellä variaatiolla. Avokkini otti käsiinsä voimapyörän, minä tartuin häntä jaloista. Sitten lähdettiin kärryilemään ympyrää akselilla eteinen-olohuone-keittiö. :) Muistuttaisin vielä, että liikkeen aikana keskivartalon täytyy pysyä suorana, tarkoitus ei ole kulkea vatsa maata hipoen. Lisätehoa liikkeeseen saa siirtämällä painopistettä niin, että voimapyörä kulkee kropan edellä eikä vartalon alla. Kokeilkaa ihmeessä, jos kyseisen vempeleen omistatte! :)

5 kommenttia:

 1. Hei, paljonko tuo leuanvetotanko maksoi ja mistä sen hommasit? :) Voisi olla ihan pätevä lisä omiinkin varusteisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikkaa en muista mistä olen leuanvetotangon hankkinut, vaikka kuinka olen pääni puhki miettinyt, anteeksi! Sen verran osaan sanoa, että ihan perusmarketista löytyi suunnilleen parillakympillä. Joskus Lidlissä olen myös nähnyt sitä myytävän. Tuote kulkee ilmeisesti virallisella nimellä monitoimirekki tai ovirekki. Suosittelen, toimii kotitreenissä mainiosti lisätehon antajana!

   Poista
 2. mitä kaikkee tol voimapyöräl voi tehä,onk sitä vaikee käyttää, onk se sust hyvä, mist se on ja mitä makso?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimapyörä on lähinnä tarkoitettu keskivartalon tehokkaaseen harjoittamiseen. Ei ole vaikea käyttää, tartut vain kahvoihin kiinni ja alat rullailla edestakaisin. :)

   Tuote sopii niin vähemmän kuin hieman enemmänkin liikkuneelle. Haastetta voi lisätä liikeratoja laajentamalla tai kropan asentoa vaihtelemalla. Voimapyörää saa varmasti monenhintaisena. Itselläni tuote on muistaakseni sieltä halvimmasta päästä (Biltemasta n.5-10 €)ja on toiminut silti mainiosti. Vatsat ovat olleet treenin jälkeisenä päivänä Kipeät.

   Voimapyörällä treenaaminen ei kestä kauaa, muutama minuutti riittää, mikä sopii kaltaiselleni äkkiä samaan liikkeeseen kyllästyvälle enemmän kuin mainiosti. :)

   Oma kokemukseni laitteesta on siis positiivinen, suosittelen!

   Katselin netistä linkin, josta löytyy tuotteesta hieman enemmän, tsekkaas tämä!

   http://www.kuntokauppa.fi/voimapyora_vatsapyora

   Poista
 3. Minäkin treenaan kotona. Ihan turhaa maksaa salimaksuja, jos saman voi tehdä kotonakin, eikä tarvitse käyttää hirveästi aikaa matkoihin. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...