sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Karppiviikko nro 3 takana, mikä fiilis?

Päivälliseksi tänään: Kaali-jauhelihakeitto
 
Kuukauden alussa lupaamani terveellinen tammikuu on jo ylittänyt puolen välin, eikä repsahteluja ole päässyt sattumaan. Blogiin kirjatut ruokasuunnitelmat ovat pitäneet kutinsa, eikä nälkäkään ole vaivannut. Tuntuu, että olen saanut hyvän rutiinin päälle, jota on helppo pitää jatkossakin yllä. Kuten olen aiemminkin maininnut, vähähiilihydraattisella ruokavaliolla painonhallinta on niin helppoa, että tuntuu kuin ei olisi lainkaan "laihdutuskuurilla". Korostan silti, että mistään ohimenevästä kuurista ei omalla kohdallani ole kyse, vaan elämäntavasta, josta laskujeni mukaan neljäs vuosi starttasi muutama viikko sitten. :)

Vaikka omasta mielestäni kykenen pitämään ns. elämän palikat kohtuullisen hyvin kasassa ja homman hallussa, en minäkään ole täydellinen. Tästä hyvänä esimerkkinä mainittakoon suunnitelmissani ollut tipaton tammikuu. Epäonnistuin tehtävässäni eikä vuoden ensimmäinen kuukausi jäänytkään täysin tipattomaksi, mutta lähellä ollaan. Muistaakseni heti 4. päivä, juhlistin ystävän 25-vuotissyntymäpäivää nauttimalla ravintolassa 4 cl kermalikööriä. Että se siitä tipattomasta. Muuten en ole alkoholiin koskenutkaan lainkaan, mikä poikkeaa perinteisestä alkoholihuuruisesta yliopisto-opiskelijaelämästä, reilusti. Ehkä en pode huonoa omatuntoa yhdestä hyvässä seurassa nautitusta snapsilasillisesta. :) Niin armoton en itselleni ole.

Tammikuun alussa tein itselleni muutaman muunkin lupauksen, jotka sen sijaan ovat pitäneet.
Olen syönyt vain gluteenitonta, vähähiilihydraattista ruokaa. Huomasin itse asiassa eilen, että ainuttakaan perunan, riisin tai pastan palasta ei ole vielä tämän vuoden puolella päätynyt tämän neidin nassuun. Ei ainuttakaan. Tässä lähiaikoina ajattelin kuitenkin pitää pienimuotoisen tankkauspäivän ja valmistaa gluteenitonta pepperonipastaa! Tankkauksen jälkeen palaan normaaliin ruokavalioon ja jatkan samaan malliin.

Liikuntaakin olen lisännyt lähinnä hyötyliikunnan ja kotitreenin merkeissä. Mikäli aikataulut ovat antaneet periksi, olen kävellyt koulu- ja työmatkat. Tällä viikolla käveltyjä kilometrejä on kertynyt n. 21 km, joista 19 km on edellä mainitsemiani koulu- ja työmatkoja. Sen lisäksi kotona tehty lihaskunto kasvattaa viikon liikuntasaldoa entisestään. Tätä lisää!

Tammikuu ei kuitenkaan lopu tähän päivään, joten tiukka loppurutistus loppukuukauden ajaksi on edessä. Homma ei suinkaan jää tähän!

Terveellisen tammikuun jälkeen tulee hyvinvoinnin helmikuu, eikö niin? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...