lauantai 5. tammikuuta 2013

Karppi kinkkupiirakka (gluteeniton)

Leivoin tänään tuhdin gluteenittoman, karpin kinkkupiirakan päivälliseksi. Pohjasta tuli kerrankin mukavan rapsakka, tykkäsin! Sopii mainiosti myös illanistujaisiin pikkusuolaiseksi! :)

16 annokseen jaettuna, yksi pala piirakkaa sisältää 
Hh: 5 g
R: 18 g
P: 11 g
kcal 230



Kinkkupiirakka 
(pellillinen)

Pohja:
2 dl mantelijauhoa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
50 g voita
1 tl psylliumia
3 dl juustoraastetta
1 kananmuna
loraus kylmää vettä

Täyte:
1 purjosipuli
 1 iso (säilyke)paprika
2 valkosipulin kynttä
200-250 g kinkkusuikaleita

2 dl kuohukermaa
1 dl 20% smetanaa
3 kananmunaa
 mustapippuria
 tuoretta punaista chiliä
suolaa

päälle n. 100 g juustoraastetta

Sulata kattilassa voi. Sekoita kulhossa kaikki pohjan ainekset tiiviiksi massaksi.
Jätä kylmään tekeytymään n. 15 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
 Pilko sillä välin purjo, paprika ja valkosipulin kynnet. 

Ota pätkä tuoretta punaista chiliä ja silppua hyvin pieneksi. 
Riko kulhoon kananmunat, lisää joukkoon kuohukerma ja smetana. 
Mausta suolalla, pippurilla ja chilisilpulla.

Kaulitse taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista pohjaa 200 asteessa n. 15 min, kunnes pohja saa hieman väriä.
Ota pohja uunista, lisää päälle kinkkusuikaleet ja kasvikset. Kaada kananmuna-kermaseos tasaisesti piirakan päälle. Ripottele päälle juustoraaste, paista vielä n. 30 min.

3 kommenttia:

  1. Oih, kiitos tästä ohjeesta. Vaikuttaa superherkulliselta! Täytyykin koklata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista oli, koko piirakka hujahti samana iltana vaikka tarkoituksena oli säästää sitä myös seuraavalle päivälle.. Kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  2. Näyttää ja vaikuttaa hyvältä, täytyy laittaa testaukseen, gluteenittomat jauhot ovat itselleni yhä outoja, täytyy vähän googletella ja ottaa kokeiluun..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...