perjantai 4. tammikuuta 2013

Chili con carne

Tässä vielä ohjetta alkuviikolla tekemääni chili con carneen. Tällä kertaa käytin valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, mutta muutkin pavut (musta- ja kidneypavut) käyvät mainiosti.


 
Chili con carne
(4 annosta)

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
400 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
kuivattua yrttisekoitusta (esim. pizzamauste)
paprikajauhetta
chiliä
juustokuminaa
mustapippuria
suolaa 
(vettä)

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sekaan pilkottu sipuli ja valkosipuli. 
Paistele hetki. Huuhtele sillä aikaa pavuista sokerinen tomaattikastike pois. 

Mausta sipuli-jauhelihaseos mieleiseksesi. 
Lisää pavut, tomaattimurska ja tarvittaessa loraus vettä. 
Hauduta n. 15 min.

Nauti vaikkapa tuoresalaatin, smetananokareen ja juustoraasteen kera.

4 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen sivusto ja helppo ohje. Fb:ssä kiertää linkki tänne, joten laitanpa puumerkin käynnistäni. Hyvää karppivuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilastoissa näkyy tällä hetkellä piikki Fb:n kautta tulleista. Olisi mukava tietää, minne blogini on linkitetty, hyvässä vai pahassa mielessä? :)

      Lämpimät kiitokset mukavasta palautteesta ja hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

      Poista
    2. Hei, karppikissa! Satuin löytämään pirteän ruokablogisi netissä kuljeskellessani ja linkitin sen kahteen paikkaan FB:n: tritolonen ja VHH-LCHF-ravinnosta kiinnostuneitten ryhmä. Ja tottakai hyvässä mielessä. Reippaita, nopeita ruokavinkkejä, kiitos! Ja muutenkin fiksu meininki!

      Terveisin,

      A.M.
      P.S. Lähetin sinull e-postia kertoakseni tästä.

      Poista
    3. Asia selvä. Kiitos tiedosta ja kannustavasta palautteesta!

      Hyvää uutta vuotta sinulle! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...