torstai 31. toukokuuta 2012

Unelmavaimo? :)

Yllätin tänään avokin tuomalla hänelle aamiaisen sänkyyn. En tuonut appelsiinimehua, croissantteja enkä itse tehtyjä muffinsseja. Valmistamaani aamiaiseen ei kuulunut edes kahvia :D


Sen sijaan vein hänelle keitettyjä kananmunia voinokareen kera, meetvurstisiivuja, tomaattirenkaita, 2 omega-3:sta ja kaakaon (josta kerron kohta tarkemmin). Hyvin kelpasi! :)

Olen pikkuhiljaa siirtynyt takaisin Kolmen H:n dieettiin. 4 viikon kuuri starttaa kokonaisuudessaan alusta ensi maanantaina, jospa tällä kertaa paremmalla onnella ja vähemmällä sairastelulla.

Niin, siitä kaakaosta. Vertailin fineli.fi:ssä kahta erilailla valmistettua kaakaota. Toinen edustaa sitä perinteistä, toinen on kehittelemäni karpimpi versio.

Perinteinen kaakao

3 dl kevytmaitoa
3 tl kaakaojauhetta (sokeroitua)

Hh 21 g
R 5 g
P 10 g.

Karpimpi kaakao
 
2,5 dl vettä, 
0,5 dl kuohukermaa
2 tl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
1 tl vaniljasokeria

Hh 6 g
R 18 g
P 2 g

Aika huima ero, eikö? :) Pienenä extrana mainittakoon vielä, että minttukaakaon, alkoholittoman sellaisen, saa helposti laittamalla kaksi mintun makuista Mynthon-pastillia kuuman kaakaon sekaan.
Nami! :)

6 kommenttia:

  1. Aamiainen sängyssä, tämä on jotain niin amerikkalaista ettäh! :) En muista koskaan kokeilleeni, pitäisi kai (...ehdottaa jollekulle, että järkkää tällaisen experiencen seuraavana synttärinä...). Oikein täysipainoisen setin olet valmistanut, oli miekkonen taatusti mielissään ;) Mites muuten, ootteko molemmat vhh:n kannattajia vai vain sinä? Mietin juuri, että saattais olla hankalaa ainakin itselleni, jos toinen söis joka päivä pastaa, pottua, ym. Laiskuus varmaan iskisi itseenikin ja tyytyisin syömään sitä samaa kun toinen olisi valmiisi tehnyt :P Joskus toki, mutta oma masu ja vointi eivät kestäisi päivittäistä hiilaritankkausta...

    Kiitos kaakaoreseptistä! Ostin juuri tuliaisiksi kotiin 80% kaakaota, en ole ennen törmännyt. Ihan luomua ja sokeritonta-mahtaa olla kitkerää :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa juuri avokki sai minut innostumaan karppauksesta. Hän on jo lähes kymmenen vuotta karpannut, enemmän tai vähemmän, joten homma oli hänelle entuudestaan tuttua. Kannustus ja hyvät vinkit löytyivät siis erittäin läheltä, mikä edesauttoi ruokavalioon tykästymistä. :) Minä, kuten monet muutkin, kyseenalaistin ruokavalion terveellisyyden, mutta avokki sai minut vakuuttuneeksi karppauksen olevan ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu. :) Niinhän siinä sitten kävi, sille tielle jäin. Onneksi. :)

      En uskalla edes kuvittella millaista olisi olla parisuhteessa, jossa toinen karppaa ja toinen mättää pastaa, perunaa, limpparia ym. sokeria. Huh, mikä yhtälö! Onnekas taidan olla kun vältyn tällaiselta. :)

      Poista
    2. Eksyimpä tänne vanhaan postaukseen. Kyllä meilläkin vaan minä karppaan eikä se tuota mitään ongelmaa. Jos syödään yhdessä ruoka on karppia ja maistuu molemmille ihan hyvin. Jos mies syö yksinään niin silloin se yleensä vetää pastaa tms. Se että ei karppaa ei myöskään tarkoita sokeria, limpparia tms. Karppaamattakin voi syödä terveellisesti sillä ruokavalio ja mikä kenellekkin sopii on melko yksilöllistä ja siinä missä karppaus sopii meille jollekkin muulle sopii ihan hyvin ne hiilarit. Epäterveelliset asiat sitten erikseen, kyllä mua kieltämättä varmaan sapettaisi jos joku täyttäisi mun jääkaapin jollain kamalalla lisäaine, sokeri ja millä lie moskalla :D

      Poista
    3. Olet Milma ihan oikeassa, ettei karppaus ole ainut terveellinen ruokavalio, muistakin ruokavalioista on mahdollista karsia (ja kannattaakin) turhat sokerit pois ja syödä ravinteikasta ruokaa. Jos kuitenkin mietitään tavallista suomalaista perhettä, niin kyllä sieltä valitettavan usein paahtoleipää, jogurttia ja appelsiinimehua aamiaispöydästä löytyy. Uskaltaisin väittää, että silloin perheen ainoan karppaajan luonne on koetuksella. :)

      Pointtini lähinnä oli, että kumppanin/perheen tuki tekee karppaamisesta huomattavasti helpompaa. Teilläkin homma on ilmeisesti ratkennut niin, että yhteiset ruoat ovat pääasiassa vähähiilihydraattisia, omat ruoat sitten erikseen. :)

      Poista
  2. Meillä minä karppaan ja mies on kasvissyöjä joka juurikin vetelee herkkuja ja pastaa, perunaa, sokeria... Molemmat tekee omat ruuat mutta onhan ollut mielenkiintoista seurata elopainojen kehitystä - itse olen laihtunut yhdessäoloaikana hitaasti 8 kg, siinä missä mies on kerännyt painoa 14 kg. Ja sitten kehtaa vielä minulle sanoa että syön epäterveellisesti kun syön lihaa ja rasvaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, karppaaja ja (hiilaripainotteinen) kasvissyöjä. Melkoinen kombinaatio teillä! Ja vielä niin päin, että nainen syö lihaa ja rasvaa, mies taas pyrkii välttelemään niitä. Todella mielenkiintoista! :D

      Miten miehesi on päätynyt kasvissyöjäksi, onko hän kauan noudattanut kyseistä ruokavaliota?

      Oma avokkini kauhistui miehesi ruokavaliosta ja sanoi: "Siinä missä nainen voi vielä joten kuten pärjätä kasvisruokavaliolla, miehen kroppa ei siihen enää kykene."

      Käyttääkö miehesi soija-tuotteita? Niissä ole naishormoni estrogeenin esiaste fytoestrogeeni tuskin on miehille hyväksi.
      Tyydyttyneen rasvan riittävä saanti puolestaan vaikuttaa suoraan testosteronitasoihin. Mikäli rasvaa ei saa riittävästi, ei testosteroniakaan kehity samalla lailla. Alhaisilla testosteronitasoilla on monia huonoja vaikutuksia miehen terveyteen. Nitistä miehsi rasvapelko omalla hyvällä esimerkilläsi pois, niin miehesikin terveyskin kohenee!

      Tsekkaa tämä:

      http://www.fastnews.fi/2011/syokaa-rasvaa-18-rasva-ruokkii-testosteronia/

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...