lauantai 5. toukokuuta 2012

Ruokaideat tervetulleita

Tänään näyttäisi käyneen niin, että se luova, idearikas puoli minussa on tainnut jäädä sängyn pohjalle nukkumaan univelkojaan pois, koska en keksi lainkaan, mitä söisin tänään. Asiaa ei helpota yhtään se, että jääkaappimme sisältö on muuttunut viime aikoina vallinneen kiireen ansiosta erittäin tyhjän näköiseksi. Koska en yksinkertaisesti jaksa lähteä käymään tänään ruokaostoksilla (harvinaista minulle), joudun tyytymään jo kotoa löytyviin tarvikkeisiin.

Näistä raaka-aineista olisi tarkoitus saada tehtyä päivän ruoat:

paketti kananmunia
täysmaitoa
kuohukermaa
voita
emmental-juustoa
kinkkuleikkelettä
sipulia
valkosipulia
aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiveja
cheddar-sulatejuustoviipaleita
keräkaalia
kesäkurpitsa
jäävuorisalaattia
tomaattia
jalapenoja
puolukkasurvosta

Lisäksi

marjoja
sieniä
tomaattipyrettä
chilikastiketta
mantelijauhoja
psylliumia
fibrexiä
kookoshiutaleita
erilaisia siemeniä
paljon erilaisia mausteita

Äkkiseltään katsottuna proteiininlähteitä ei näytä liikaa olevan, joten taidan kiskaista minttu-suklaan makuisen proteiinijuoman jossain välissä. Kokemuksesta tiedän, että proteiinin määrän jäädessä liian alhaiseksi, nälkä yllättää helposti ja erilaiset mieluilut/repsahdukset ovat entistä todennäköisempiä.

Mitä ihmettä keksin ruoaksi yllä näkyvistä raaka-aineista?
Vinkit erittäin lämpimästi tervetulleita!

3 kommenttia:

  1. No voi sun! Noista aineksistahan sinä loihdit ihan mielettömän herkullisen lounaan tai montakin erilaista ;) Njams.

    Minä tekisin kesäkurpitsapastaa:

    2 kesäkurpitsaa
    voita
    oliiviöljyä
    2 valkosipulin kynttä
    suolaa
    basilikaa
    mustapippuria

    Vuole kesäkurpitsasta juustöhöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Jätä siemenosa käyttämättä. Kuullota valkosipulimurska pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa. Lisää kesäkurpitsanauhat ja kypsennä pari minuuttia. Mausta.

    Pastan sekaan rikkoisin itse munan japanilaistyyliin (munanuudelit ;)). Annoksen päälle pilkkoisin kinkkusuikaleita ja tomaattilohkoja ja ripottelisin päälle emmental-raastetta. Annoksen kruunaisivat oliivit. Tai sitten voit tehdä kinkkusuikaleista kastikkeen, kun sinulla on kermaa ja maitoa.

    Tulipa nälkä. Lähden tästä tekemään kanaa ja vihanneksia. Adiios ja mukavaa kevättä!

    VastaaPoista
  2. Noistahan saa ainakin aika hyvät "möttöset" (http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=282) aikaan, niihin kun voi laittaa melkeen mitä tahansa (ei ehkä puolukkasurvosta kuitenkaan ;) ) ja siihen sivuun salaattia ja tomaattia vaikka. :) Mun yks suosikki-iltapaloista, tai en ainakaan vielä oo kyllästyny. :) Ja maistuu kylmänäkin superhyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! Olen joskus tehnytkin kyseisiä möttösiä, ja tykkäsin kovasti.
      Näitä voisinkin väsäillä illemmalla, kiitos vinkistä! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...