torstai 31. toukokuuta 2012

Tzatziki ilman jogurttia ym. evästä

Mitä kaikkea jauhelihasta, raejuustosta ja kasviksista voikaan saada aikaiseksi, kun malttaa käyttää riittävästi mielikuvitusta. :) Olen nähnyt ties kuinka monta kuvaa em. aineksia sisältäviä annoksia ja lähes aina niitä on haukuttu ankeaksi ja tylsäksi laihdutusruoaksi, joka ei maistu millekään. Tässä minun taidonnäyte (tai pikemminkin luovuuden, taitoja tämä ruoka ei vaadi) jauhelihasta, raejuustosta ja salaatista. Onko tämä tylsää, mautonta laihdutusruokaa?


Kuvassa on valkosipulilla ja chilillä maustettua jauhelihaa, kreikkalaista salaattia (tosin ilman fetaa) ja raejuusto-tzatzikia.

Tzatzikin valmistus oli varsin mielenkiintoista. Koska jääkaapista ei löytynyt jogurttia, jouduin kaivamaan sen luovan puolen esiin itsestäni, joka kykenee soveltamaan ruokaa mitä omituisimmista raaka-aineista. Raejuustoa (rasvaa 3,5%) löytyi vaikka naapureille jaettavaksi, joten päätin rakentaa tzatzikin sen pohjalle. Pilkoin pari valkosipulin kynttä hyvin pieneksi, lisäsin lorauksen sitruunamehua, pari rouhaisua mustapippuria ja suolaa. Taisipa mennä ihan pienen pieni loraus kermaa. Lopuksi raastoin pätkän kurkkua, josta puristelin  ylimääräiset nesteet pois. Sekoittelin kaikki aineet keskenään ja jätin maustumaan jauhelihan paiston ajaksi. Helppoa, herkullista ja halpaa, kolmen h:n dieetti pätee tähänkin ruokaan. :)

Päivälliseksi on luvassa inkiväärillä ja valkosipulilla maustettuja broilerin koipi-reisiä, tuoresalaattia ja raejuustoa. 50 g pähkinöitä ja purkki kermarahkaa odottavat myös syöjäänsä. Ihana, kun ruoka alkaa jälleen maistua, onhan tätä räkätautia jokunen päivä jo podettukin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...