lauantai 12. toukokuuta 2012

Pari herkullista evästä

Nitriititöntä makkaraa, tuoresalaattia ja punajuuri-keräkaalisalaattia

Ajattelin lisäillä pari kuvaa viime päivien ruoista. Bloggailu on jäänyt hieman vähemmälle viime aikoina, mutta korjataan nyt tällä hieman sitä. :)
Oli muuten pirun hyvä lisäke tuo keräkaalilla jatkettu punajuurisalaatti. Käy todella hyvin esim. grilliruokien lisukkeena, kesäkurpitsalasagnen kanssa ym.

Punajuuri-keräkaalisalaatti

1 osa punajuurisalaattia
2-3 osaa pieneksi pilkottua keräkaalia
1 rkl valkosipulimajoneesia

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mikäli tahdot hieman mausteisempaa, lisää hieman chilikastiketta antamaan potkua.


Tämänpäiväinen aamupala ja päivittäiset omega-3:set :)
Vaikka rypsiöljy ei ole se kaikkein terveellisin rasvanlähde, käytän sitä silloin tällöin majoneesin valmistuksessa. Tällä kertaa tein kurkkumajoneesia, nam! :)

Kurkkumajoneesi

2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
loraus sitruunamehua
2-3 rkl kurkkusalaattia

Ota majoneesia valmistusta varten kapea, korkea astia, johon juuri ja juuri mahtuu sauvasekoitin.
Mittaa  astiaan 2 dl rypsiöljyä ja riko kananmuna joukkoon, lorauta hieman sitruunamehua.
Aloita majoneesin valmistus laittamalla sauvasekoitin astian pohjalle, pyöräytä muutaman kerran varovasti, nosta sauvasekoitinta sitä mukaa kuin majoneesi valmistuu.
Kuulostaa varmasti vaikeammalta kuin onkaan. :)
Sekoita lopuksi majoneesin joukkoon muutama ruokalusikallinen kurkkusalaattia ja jätä maustumaan hetkeksi jääkaappiin. Avot, itse tehty herkullinen kurkkumajo on valmis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...