torstai 26. tammikuuta 2012

Mistä opiskelija säästää, osa 2

Niin uskomattomalta kuin se joidenkin mielestä kuulostaa, kosmetiikassa voi säästää valtavia summia vaihtamalla tuotteet luonnollisempiin vaihtoehtoihin. Sen lisäksi, että välttelen lisäaineita ym. luonnottomia aineita ruoassani, välttelen laittamasta niitä iholleni. Kaiken maailman kuorintavoiteet, puhdistusaineet, kasvovedet, silmämeikin puhdistusaineet, kasvo-, iho-, huuli- ja käsirasvat ovat turhia. Itse olen kärsinyt lapsesta asti atooppisesta ihosta. Ongelma pahenee etenkin talvisin. Ennen käytin mitä erikoisempia rasvoja ja puhdistusaineita saadakseni ihon parempaan kuntoon. Reilu vuosi sitten aloin kokeilemaan luonnollisia keinoja hoitaa ihoa. Iho voi nykyisin paljon paremmin. Enää ei tarvitse kärsiä pahasta taiveihottumasta ja hilseilevästä, halkeilevasta kuivasta ihosta. Oireet ovat lieventyneet huomattavasti, kun ennen ne eivät pysyneet kurissa lainkaan. Nämä tuotteet korvasin seuraaviin:

  • ihorasva     ->    extra virgin kookosöljy
  • huulirasva  ->    extra virgin kookosöljy
  • silmänympärysvoide ->  extra virgin kookosöljy
  • silmämeikin puhdistusaine ->  extra virgin kookosöljy
  • kasvojen kuorinta aine -> ruokasooda, sitruunahappo, sokeri, hunaja
  • ihon kuorinta-aine -> ruokasooda
 Listaa voisi jatkaa pidemmällekin, mutta tässä ehkä tärkeimmät. Kookosöljy on aivan luksusta, siitä en ikinä luovu. Todellinen multituote, toimii moneen asiaan, kuten listasta näkyy.  Eikä käyttömahdollisuudet suinkaan lopu tuohon. Kookosöljyä voi käyttää ruoanvalmistukseen ja esim. hiusten hoitoon.

Ruokasoodalla saa hetkessä todella puhtaan ja pehmeän ihon, niin kasvoihin kuin vartalolle käytettynä. Tämä myös kestosuosikkini! Käytä kasvoille 1 tl ruokasoodaa ja lisää siihen tilkka vettä, niin että saat tasaisen massan. Levitä kasvoille, hierovin, pyörivin liikkein n. 1. minuutin ajan. Vältä silmänympärysihoa. Huuhtele runsaalla vedellä.

Sitruunahappokuorinta on taas kotiversio nykyisin suosituille hedelmähappokuorinnoille. Sitruunahappokiteitä otetaan todella pieni määrä ja sekoitetaan 1 rkl vettä, jonka jälkeen liuos sivellään kasvoille. Kun sitruunahappo alkaa vaikuttaa, ihoa nipistelee/polttelee hieman, mutta samalla tietää, että tuote toimii. Happo poistaa ihon pinnalta tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia. Muista huuhdella pois runsaalla vedellä

Sokeria käytän, jos tahdon astetta miedomman kuorinnan, sekoitan siihen hieman kookosöljyä ja hunajaa. Hiero kasvoille pyörivin liikkein, anna vaikuttaa muutaman minuutin. Tämä on semmoinen kurkut silmille- kasvohoito, todellinen hemmotteluhetki! :)

Näiden tuotteiden ansiosta iho on huomattavasti paremmassa kunnossa, kroppani ei kuormitu ylimääräisillä kemikaaleilla ja samalla rahaa säästyy mukavat määrät. Ja mikä parhainta: sokerista, hunajasta ja kookosöljystä tehty kuorinta-aine on täysin syötävääkin, joten ei haittaa vaikka sitä "joutuisi" vähän suuhunkin! :)


Tässä hieman kookosöljystä ihonhoitotuotteena:

"Kookosöljy soveltuu monella tavalla ihon hoitoon myös ulkoisesti käytettynä. Iholla käytettynä se on tulehduksia ehkäisevä. Tutkimusten mukaan se vähentää psoriasiksen, ekseeman ja dermatiitin oireita. Se tukee ihon kemiallista tasapainoa. Sillä on myös ihoa pehmentävä ja kosteuttava vaikutus ehkäisten ryppyjä ja ihon veltostumista. Se edistää ihon hyvinvointia ja ehkäisee maksaläiskiä. Se käy hoitovoiteena myös vauvoille ja lemmikeille. Kookosöljyn luonnollinen E-vitamiini imeytyy tutkitusti hyvin. Kookosöljyssä ei ole suuria määriä E-vitamiinia, mutta se auttaa myös muun E-vitamiinin imeytymistä."


"Kookosöljy on mitä parhain aine ulkonaisesti käytettynä mm. ihon hoitoon. Sillä on monipuolinen hoitava vaikutus ryppyjä poistavana kosteusvoiteena, huulirasvana, hiustenhoitoaineena, aurinkoöljynä jne. Se hoitaa monenlaisia ihottumia ja muita iho-ongelmia, mukaan lukien psoriasis. Se suojaa ihoa vapailta happiradikaaleilta, joten se auttaa torjumaan niiden aiheuttamia vaurioita."

3 kommenttia:

  1. Olipa hyvä infopaketti! Täytyypä kokeilla kun mielessä on ollu. :)

    VastaaPoista
  2. Oletko kokeillut kuoria käytetyillä kahvinporoilla? Mie en itse juo kahvia, mutta mieheni juo, joten meillä on aina kahvia kotona. Olen sekoittanut sitä kookosöljyyn ja hunajaan. Minusta siten saa ihanan kuorintavoiteen. Soodaa en ole käyttänyt, mutta täytyypä kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tekstiä kirjoittaessa muistanutkaan mainita kyseisestä keinosta. Kiitokset lisäyksestä! :) Kahvinporoillakin on tullut kuorittua. Joskus olen käyttänyt pelkkiä kahvinporoja, joskus taas sekoittanut öljyn ja/tai hunajan kanssa. Samaa mieltä olen kanssasi, hyvää on!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...