Bongattuani jonkin reseptin, olen todella surkea tekemään juuri niin kuin ohjeessä käsketään. Tähän mennessä tämä ominaisuus osoittautunut pääosin hyväksi.
Näin kävi paellankin kohdalla. Ohjetta tutkin alunperin heimekarpataan.fi sivulta löytyvästä reseptiosiosta. Lopulta totesin, että kyseinen resepti on laadittu taas erittäin suomalaiseen tyyliin, ei mausteita missään. Huoh! Sahramia en satu omistamaan, mutta kaikkea muuta sen sijaan löytyy. Ei muuta kuin soveltamaan. :)
Paella 8:lle
450 g kukkakaalia (pakaste)
300 g keräkaalia
öljyä paistamiseen
1 sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
500 g kanaa (esim. paistettuja koipireisiä tai suikaleita)
1 tlk simpukoita
300 g katkarapuja
1 punainen paprika
muutama oliivi pilkottuna
2 dl herneitä
paprikajauhetta
chilikastiketta
kurkumaa
currya
mustapippuria
suolaa
sitruunalohkoja
Jaoin ruoan tekemisen kahdelle päivälle.
1. päivänä valmistin "riisin", eli pilkoin sulatetun kukkakaalin pieneksi ja raastoin keräkaalia. Molemmat öljytylle kuumalle pannulle kypsymään, sekaan mausteita: suolaa, pippuria, currya, kurkumaa, paprikajauhetta ja chilikastiketta. Myös sipulin ja valkosipulin voi heittää sekaan muhimaan. Kun kaalit ovat pehmenneet, jäähdytä hyvin ja lykkää jääkaappiin.
2. päivänä aloitin paellan valmistuksen kanan kypsennyksellä, jonka maustoin samoilla mausteilla kuin kaalitkin. Sekaan paprika ja oliivit sekä "riisi". Paistelin hetken aikaa niin, että paprika pehmeni. Sen jälkeen lisäsin herneet, katkaravut ja simpukat, parin minuutin kypsennys ja ruoka on valmis! Tarjoile sitruunalohkon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti