torstai 19. tammikuuta 2012

Piparminttuista yrttiteetä!

Kuivakaapissa on ties kuinka kauan majaillut iso purkki kuivattua persiljaa, jonka päätin ottaa nyt tehokäyttöön. Sekoitin sitä kuivattuun yrttisekoitukseen, joka sisältää enimmäkseen minttua ja kuivattuja punaherukan lehtiä. Koko komeus niin isoon kuppiin kuin taloudesta vain löytyy, minun kohdallani puolen litran :)
Lisämakua laitoin japanilaisesta piparminttuöljystä, joka on muuten paras tukkoisuuden poistaja ikinä! Sitä kun höyryhengittelee flunssapäivinä, niin kyllä nokka ja kaikki muutkin röörit aukee :D Lisäksi se tepsii ruoansulatusvaivoihin. Ulkoisesti sitä voi käyttää mm. ötököiden puremiin. Näyttääpä ohjeessa lukevan, että kurlausvetenä päivittäiseen suun ja nielun hygieniaan. Toisin sanoen aivan mahtituote! Hintaa tuolla pikkupullolla on reilu kymppi, mutta on aivan valtavan riittoisa. Puolen vuoden aikana olen saanut käytettyä piparminttuöljystä n. 1/4. Tuotetta tulee käytettyä viikoittain, joskus useamminkin.
Japanilainen piparminttuöljy pesee kaiken maailman sokeroidut tai keinotekoisesti makeutetut kurkkupastillit ja levitettävät Vicks- voiteet aivan 6-0. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...