Jääkaapista löytynyt, paistettu yksinäinen broilerin koipi-reisi pääsi oikeuksiinsa päivän pikaruoassa. Tuli muuten niin hyvää, että teen toistekin. Yksi huvittava puoli ruoanlaitossani on, että ruokaa valmistaessani sovellan kaiken omasta päästäni ja lopullinen ateria saattaa muuttua monta kertaa valmistuksen aikana. Juuri tämän ominaisuuden takia ruokapöytään saattaa päätyä jotain aivan muuta, mitä olin alunperin suunnitellut. Tänäänkin aikomuksenani oli tehdä kukkakaaliriisiä ja kanakastike. No, kävi niin, että kukkakaaliriisi vaihtui keräkaalinuudeleihin ja kanakastikkeesta ei tullut kastike vaan juustoisempi paistos. Näin kävi siis ihan tarkoituksella. :) Ihana, talveen sopiva mausteinen, tuhti kanaruoka, joka maistuu varmasti ei-karpeillekin.
Mausteinen "nuudeli"kanapaistos 2:lle
keräkaalia
1 broilerin koipi-reisi (paistettu)
1 pieni punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl inkivääritahnaa
chilikastiketta
currya
mustapippuria
suolaa
sulatejuustoa
kermaa
voita
öljyä
Leikkaa juustohöylällä keräkaalista suikaleita, paista pannulla voi-öljyseoksessa.
Lisää punasipuli, valkosipuli, kana sekä mausteet ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat meheviä ja kaalissa jäljellä pieni purutuntuma. Mehevöitä paistos lopuksi nokareella sulatejuustoa ja lorauksella kermaa. Anna sulatejuuston sulaa joukkoon. Nauti tuoresalaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti