tiistai 31. tammikuuta 2012

"Nuudelia" ja kanaa Karppikissan tapaan

Jääkaapista löytynyt, paistettu yksinäinen broilerin koipi-reisi pääsi oikeuksiinsa päivän pikaruoassa. Tuli muuten niin hyvää, että teen toistekin. Yksi huvittava puoli ruoanlaitossani on, että ruokaa valmistaessani sovellan kaiken omasta päästäni ja lopullinen ateria saattaa muuttua monta kertaa valmistuksen aikana. Juuri tämän ominaisuuden takia ruokapöytään saattaa päätyä jotain aivan muuta, mitä olin alunperin suunnitellut. Tänäänkin aikomuksenani oli tehdä kukkakaaliriisiä ja kanakastike. No, kävi niin, että kukkakaaliriisi vaihtui keräkaalinuudeleihin ja kanakastikkeesta ei tullut kastike vaan juustoisempi paistos. Näin kävi siis ihan tarkoituksella. :)  Ihana, talveen sopiva mausteinen, tuhti kanaruoka, joka maistuu varmasti ei-karpeillekin.


Mausteinen "nuudeli"kanapaistos 2:lle

keräkaalia
1 broilerin koipi-reisi (paistettu)
1 pieni punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl inkivääritahnaa
chilikastiketta
 currya
mustapippuria
suolaa
 sulatejuustoa
 kermaa
voita
öljyä


Leikkaa juustohöylällä keräkaalista suikaleita, paista pannulla voi-öljyseoksessa.
Lisää punasipuli, valkosipuli, kana sekä mausteet ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat meheviä ja kaalissa jäljellä pieni purutuntuma. Mehevöitä paistos lopuksi nokareella sulatejuustoa ja lorauksella kermaa. Anna sulatejuuston sulaa joukkoon. Nauti tuoresalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...