tiistai 28. helmikuuta 2012

Ruokapäiväkirja 28.2.

Kinkku-kasvispaistos kananmunalla ja tuoresalaatilla
Tiistai alkaa olla pulkassa ja on aika kirjata ylös päivän syömiset. Gluteeniton linja jatkuu!
Kuvan kinkku-kasvispaistos on todellinen jämäruokien kuningas. Kaupassakaan ei tullut käytyä, koska olin töiden jälkeen niin nälkäinen, etten olisi kyennyt käymään enää kaupassa ilman epämääräisiä heräteostoksia. Siispä suuntasin kotiin ja päätin käyttää luovuuttani toden teolla. Löin samalle pannulle jääkaapista lähes kaiken, josta oli jäljellä enää rippeet. Kinkkua, paprikaa, ananasta, kevätsipulia, kukkakaalimuusia, juustoraastetta, creme fraichea, chilikastiketta jne. Lieneekö johtunut sitten valtavasta nälästä vai mistä, mutta hyvälle maistui! :D

Aamupala:
mustikkasmoothie, vettä 2 dl
kermakahvi + 1tl kookosöljyä

Lounas:
lohi-katkarapusalaatti, keitetty kananmuna
4 dl vettä, kermakahvi

Välipala:
vettä 2 dl

Päivällinen:
juustoinen kinkku-kasvispaistos, paistettu kananmuna
tuoresalaatti, 2 dl vettä

Iltapala:
kreikkalaista jogurttia, kermakahvi
pala tummaa suklaata

3 kommenttia:

  1. Hei!

    Haluaisin pyytää hieman apua karppausta koskevaa tutkimustani varten, sillä tarvitsisin muutaman kymmenen karppaajan vastauksia tekemääni kyselyyn. Toivottavasti ehtisit vastailemaan; siitä olisi suuri apu. Vastaukset saavat olla minkä pituisia tahansa. Kiitos jo etukäteen! :)


    1. Kuinka kauan olet karpannut?

    2. Mistä syistä aloit karppaamaan?

    3. Oletko keto-, ala- vai hyväkarppi (tai minkälaista päivittäistä hiilihydraattirajaa yleensä noudatat)?

    4. Kiinnitätkö huomiota eri ravintoaineiden (esim. kuidun) riittävään saantiin?

    5. Suositko erityisesti pehmeitä/kovia rasvoja ravinnossasi?

    6. Montako ateriaa syöt yleensä päivän aikana?

    7. Millaisia muutoksia olet huomannut itsessäsi karppaamisen myötä (esim. sairaudet, ihon/hiusten/kynsien kunto, yleinen vireystaso)?

    8. Koetko ruokavalion noudattamisen helpoksi erilaisissa tilanteissa (esim. ravintolassa/juhlissa)?

    9. Harrastatko säännöllistä liikuntaa ja onko karppaus vaikuttanut liikkumiseesi jotenkin?

    10. Antaako media mielestäsi liian yksipuolisen kuvan karppauksesta?

    VastaaPoista
  2. Hei! Vastaan mielelläni kysymyksiisi.

    1. Karppauksen aloitin tammikuussa 2010, eli kolmas vuosi on menneillään.

    2. Painonpudotus oli aivan alussa ensimmäinen tavoite (-5kg), huomasin kuitenkin nopeasti, että karppaus vaikuttaa moneen muuhun asiaan terveydessä. Enää ei painonpudotus ole ensisijaista vaan hyvä olo.

    3. Päivittäinen hiilihydraatin saanti pyörii siinä 40 g kieppeillä. Hiilarit tulevat kasviksista ja marjoista. Viljoja, perunaa ja sokeria välttelen ruoassani.

    4. Kuitua en tarkkaile, enkä tunnu sitä tarvitsevankaan tällä ruokavaliolla. Vatsa toimii loistavasti. Syön monipuolisesti kasviksia, lihaa ja maitotuotteita, joista saan kaiken tarpeellisen. Lisäksi purkista omega-3:sta ja d-vitamiinia.

    5. Sekä että. Voita, kookosöljyä, rypsiöljyä, siemeniä ja avokadoa kuluu.

    6. 2 lämmintä ruokaa, aamupalan ja iltapalan, joskus jotain pientä välipalaa, esim manteleita, jogurttia tjsp.

    7. Migreeni ei oireile, iho paremmassa kunnossa, samoin kynnet ja hiukset. Vireystila läpi päivän parempi, koska verensokeri ei vaihtele suuresti. Vatsa toimii paremmin, turvotuksesta ja närästyksestä ei tietoakaan. Unenlaatu parempi.

    8. Juhlatilanteissa olen sallivampi ruokavalion suhteen. Arjen hyvä ruokavalio riittää. Ravintoloissa käyn hyvin harvoin, osaan tehdä hyvää ruokaa kotonakin, ilman turhia lisäaineita. Karppaus on minulle siis paljon muutakin kuin vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattamista.

    9. Säännöllisen epäsäännöllisesti. Hyötyliikuntaa kävelyn ja pyöräilyn muodossa kertyy ihan mukavasti, eikä karppaus ole vaikuttanut lainkaan jaksamiseeni. Pikemminkin päin vastoin, nyt on energiaa lähteä sinne lenkille kun koko kroppa voi muutenkin hyvin.

    10. Antaa! Kyseessä ei ole hiilihydraatiton ruokavalio, jossa ahdasmielisesti syödään vain kananmunaa ja pekonia. Vähähiilihydraattinen ruoka on vähintään yhtä herkullista kuin muukin ruoka. Ainakin oma ruokavalioni on karppauksen myötä monipuolistunut entisestään. En ole IKINÄ ennen syönyt yhtä paljon kasviksia kuin nykyisin. Vakiokasviksiini kuuluu salaattia, kurkkua, tomaattia, punakaalia, keräkaalia, kukkakaalia, paprikaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa, sipuleita, avokadoa ja rucolaa ym. Huomautan myös, etten syö lihaa yhtään sen enempää kuin ennenkään. Peruna ja pasta on korvautunut siis kasviksilla, eikä lihalla, kuten monesti luullaan.

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon vastauksistasi!

    Hienoa, että olet löytänyt noin itsellesi hyvin sopivan ruokavalion :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...