tiistai 21. helmikuuta 2012

Kamerasta ja quinoasta

Pidempääkin pidempään suunniteltu kameran hankinta on nyt edennyt siihen pisteeseen, että kohta päästään ottaa ruokakuvia. Mitään järkkäriä en tahdo, joten päädyin mielestäni hinta-laatu-suhteeltaan varsin kelpo digikameraan. Tilasin NetAnttilasta Nikon Coolpix L120, jota myydään nyt Pimeät hinnat- kampanjatuotteena hintaan 179,90 (norm.299,90). Mukaan saa vielä Nikonin kameralaukun kaupan päälle. Niilläkin arvoa on jokunen kymppi helpostikin. Loppuviikosta olen mitä todennäköisimmin uuden kameran onnellinen omistaja, jes! :) Mä oon niin odottanu tätä!

Aiheesta toiseen. Saattaa olla, että olen löytänyt itselleni erittäin toimivan ruokavalion, koska tänä aamuna puntari näytti 0,3kg vähemmän kuin eilen aamulla: 65,4 kg. Aion noudattaa vähän pidempääkin tätä gluteenitonta ruokavaliota ja jatkaa kookosöljyn syöntiä. 1-2 viikon välein tankkaan hiilareita yhden päivän ajan ja palaan sitten normaaliin ruokavalioon. Nyt pitäisi vain keksiä ne gluteenittomat hiilihydraattilähteet, sokeriakaan en aio vetää purkista.

Kaapista tosin löytyy quinoaa, jonka pitäisi olla gluteenitonta. Tehdäänpäs pieni vertailu:

GoGreen quinoa vs Uncle Ben's pitkäjyväinen riisi (100g)

                           Quinoa    Riisi
Proteiinia:               21 g     7,3 g
Hiilihydraattia:         63 g     76 g        
Rasvaa:                   1 g     1,3 g
Ravintokuitua:         16 g       1 g                                                     
Rautaa:                  5 mg     0,6 mg                          
Kcal:                      345      344                    

1 kalorin heitto, mutta huomatkaa mitkä erot proteiinin, kuidun ja raudan määrässä! Ei liene epäilystä, kumpi on laadukkaampaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...