Kävelin tänään keittiöön, tarkoituksenani oli tehdä jotain hyvää. Tässä tulos, karpimpi hennon mansikkainen Puffet-jätski! Ja näitähän riittää, reseptistä syntyi nimittäin 10 Puffetia! Nami :P Ohje on hieman suuntaa antava, en mitannut tarkkoja määriä. Toivotaan, että määrät ovat riittävän lähelle, jotta lopputulos onnistuisi. Resepti kuuluu suunnilleen näin:
Keksipohja:
4 valkuaista
4 keltuaista
1 reilu tl leivinjauhetta
3 reilua rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl kookosjauhoa (tai mantelijauhoa)
1 tl psylliumia
50 g sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria
steviaa
Täyte:
2 dl kermaa
250 g rahkaa
50 g sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria
sitruunamehua
muutama tippa vanilja-aromia
steviaa
lisäksi 1,5 dl soseutettua mansikkaa
Valmista ensin täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää sekaan muut aineet, tarkista makeus.
Laita täyte jääkaappiin tekeytymään keksipohjan valmistuksen ajaksi.
Aloita keksipohjan valmistus vatkaamalla valkuaiset, joissa on mukana leivinjauhe, kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon muut aineet. Kaada leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista 200 asteessa n.10 min.
Anna keksipohjan jäähtyä hetken aikaa. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan.
Lusikoi toiselle pohjalle mansikkasose ja täyte, paina sen jälkeen toinen pohja varovasti päälle ja tasoittele reunat.
Laita pakastimeen pariksi tunniksi.
Leikkaa kohmeisena sopivan kokoisiksi annospaloiksi.
Vau!
VastaaPoistaAivan mahtava resepti, kiitos! :)
VastaaPoistaHienoa kuulla, että kehitelmäni kelpaavat muillekin! Ihana kommenttisi toi hymyn kasvoilleni :)
PoistaTää näyttää herkulliselta. Mietin vaan, että kärsisikö maku ilman makeutusaineita? Itse kun yritän niitä välttää...
VastaaPoistaKyllä tämä vähän lisämakeutusta vaatii. Jos et halua käyttää makeutusaineita, suosittelen laittamaan ihan rehellisesti ripauksen sokeria. 0,5 dl sokeria jaettuna kymmeneen annokseen ei ole kuolemaksi. :)
VastaaPoistaOnko vaniljasokeri välttämätön? Itselläni kun olisi kotona vaniljanmakuista steviaa..
VastaaPoistaVaniljasokeri ei ole pakollinen, vaniljan makuinen stevia käy varmasti yhtä hyvin! :)
PoistaNam nam, tämä menee kokeiluun :) Ja kiva että mä löysin nyt tänne sun blogiisi jos löytäisin muitakin hyviä ohjeita. Kiitos vielä siitä kinkkukiusauksesta :)
VastaaPoistatää on ihan naurettavan hyvää! tein tuossa äsken tuon pelkän "jätski" -osion ja pidin n. vajaan tunnin pakastimessa :D Jää mukavan pehmeeks! Aivan ihanaa, kiitos tästä :)
VastaaPoistakiitos tästä ohjeesta. mies ja lapsi olisivat kaivanneet lisää makeutusta (laitoin inkkarisokeria) mutta sitähän ei enää heru ;) oli tosi maistuva herkku ja pohjan ohjetta aion käyttää levykakkupohjana. seuraavalla kerralla voisin kokeilla rahkan sijaan tuorejuustoa. onko siitä yhdistelmästä käyttökokemusta? AR
VastaaPoista