sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Vähän kuin Puffet-jätski

Kävelin tänään keittiöön, tarkoituksenani oli tehdä jotain hyvää. Tässä tulos, karpimpi hennon mansikkainen Puffet-jätski! Ja näitähän riittää, reseptistä syntyi nimittäin 10 Puffetia! Nami :P Ohje on hieman suuntaa antava, en mitannut tarkkoja määriä. Toivotaan, että määrät ovat riittävän lähelle, jotta lopputulos onnistuisi. Resepti kuuluu suunnilleen näin:



Keksipohja:
4 valkuaista
4 keltuaista
1 reilu tl leivinjauhetta
3 reilua rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl kookosjauhoa (tai mantelijauhoa)
1 tl psylliumia
50 g sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria
steviaa

Täyte:
2 dl kermaa
250 g rahkaa
50 g sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria
sitruunamehua
muutama tippa vanilja-aromia
steviaa

lisäksi 1,5 dl soseutettua mansikkaa

Valmista ensin täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää sekaan muut aineet, tarkista makeus.
Laita täyte jääkaappiin tekeytymään keksipohjan valmistuksen ajaksi.

Aloita keksipohjan valmistus vatkaamalla valkuaiset, joissa on mukana leivinjauhe, kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon muut aineet. Kaada leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista 200 asteessa n.10 min.

Anna keksipohjan jäähtyä hetken aikaa. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan.
Lusikoi toiselle pohjalle mansikkasose ja täyte, paina sen jälkeen toinen pohja varovasti päälle ja tasoittele reunat.

Laita pakastimeen pariksi tunniksi.
Leikkaa kohmeisena sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

10 kommenttia:

  1. Aivan mahtava resepti, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että kehitelmäni kelpaavat muillekin! Ihana kommenttisi toi hymyn kasvoilleni :)

      Poista
  2. Tää näyttää herkulliselta. Mietin vaan, että kärsisikö maku ilman makeutusaineita? Itse kun yritän niitä välttää...

    VastaaPoista
  3. Kyllä tämä vähän lisämakeutusta vaatii. Jos et halua käyttää makeutusaineita, suosittelen laittamaan ihan rehellisesti ripauksen sokeria. 0,5 dl sokeria jaettuna kymmeneen annokseen ei ole kuolemaksi. :)

    VastaaPoista
  4. Onko vaniljasokeri välttämätön? Itselläni kun olisi kotona vaniljanmakuista steviaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaniljasokeri ei ole pakollinen, vaniljan makuinen stevia käy varmasti yhtä hyvin! :)

      Poista
  5. Nam nam, tämä menee kokeiluun :) Ja kiva että mä löysin nyt tänne sun blogiisi jos löytäisin muitakin hyviä ohjeita. Kiitos vielä siitä kinkkukiusauksesta :)

    VastaaPoista
  6. tää on ihan naurettavan hyvää! tein tuossa äsken tuon pelkän "jätski" -osion ja pidin n. vajaan tunnin pakastimessa :D Jää mukavan pehmeeks! Aivan ihanaa, kiitos tästä :)

    VastaaPoista
  7. kiitos tästä ohjeesta. mies ja lapsi olisivat kaivanneet lisää makeutusta (laitoin inkkarisokeria) mutta sitähän ei enää heru ;) oli tosi maistuva herkku ja pohjan ohjetta aion käyttää levykakkupohjana. seuraavalla kerralla voisin kokeilla rahkan sijaan tuorejuustoa. onko siitä yhdistelmästä käyttökokemusta? AR

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...