tiistai 10. huhtikuuta 2012

Maksapihvejä!


Rauta-arvot lähtivät varmasti hurjaan nousukiitoon hetki sitten syödyn päivällisen jälkeen. Kiitos siitä kuuluu maksapihveille, voissa paistetun parsakaalin ja punasipulin kera. Nam! :)

Yleensä olen tehnyt maksapihvien lisukkeeksi kukkakaalimuusia ja puolukkasurvosta, huomattavasti perinteisemmän annoksen siis, mutta vaihtelu virkistää, parsakaali&punasipuli rocks!

Ajattelin kirjailla tämän viikon ajan syömisiä näkyviin. Viime viikkoinen mämmin, pashan, greippilimpparin ja pringlesien syöminen näkyy ja tuntuu (+1kg), hups! :D Onneksi minulle ei tuota minkäänlaisia ongelmia palata takaisin normaaliin, vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Toisaalta, ehkä juuri sen takia "sorrunkin" suht tasaisin väliajoin ei-niin-karppiin evääseen.Tiedän, että max. pari päivää kestävän hiilarimässäilyjakson (sana herkuttelu ei ole oikea vaihtoehto, koska karppiruoka käy minulle yhtälailla herkuttelusta) jälkeen on suorastaan mukava palata ruokavalioon, jossa syönnin jälkeen ei väsytä, päivän mittaan housut eivät ala puristamaan ja vireystaso pysyy hyvänä läpi päivän. :)

Odotan innolla ruokapäiväkirjan pitoa, onnistunko karistamaan pääsiäisturvotuksen ennen, kuin se ehtii asettua kodiksi. :)

3 kommenttia:

 1. kerro pihvien resepti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! Resepti on todella yksinkertainen.

   Maksapihveihin tarvitset

   400g jauhettua naudan maksaa
   1 kananmunan
   suolaa
   pippuria

   paistamiseen voita

   Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Kuumenna pannu,lisää voi. Lusikoi pannulle 3-4 kekoa pihvimassaa, paistele molemmin puolin muutama minuutti. :) Ohjeesta tulee n. 16 pientä pihviä, riittää neljään annokseen.

   Poista
  2. oh! kuulostaapa iisiltä! jostain syystä kuvitellut maksapihvien olevan vaivalloisia tehdä. kiitos reseptistä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...