lauantai 14. huhtikuuta 2012

Ruokapäiväkirja 14.4.

Aamupala:
muutama karppi kääretorttuviipale mansikkasoseella
kermakahvi

Välipala:
pari kinkkuleikkelettä, voita ja sinappia
vettä 2dl, kermakahvi

Päivällinen:
tacosalaatti (reilusti jauhelihaa)
vettä 5 dl

Välipala:
pari kinkkuleikkelettä, voita ja sinappia
kivennäisvettä 2 dl

Iltapala:
keitettyjä kananmunia, voita ja juustoa,
rahkaa mansikkasoseella
teetä, vettä 5 dl

Siinähän se lauantai meni, siivotessa ja shoppailessa. Ostettiin kotiin uusi superhieno, moderni seinäkello (harjattua terästä), jossa itse kellotaulua ei ole, vaan numerot liimataan suoraan seinään ja keskelle naulataan kellokoneisto. Se on niin hieno! Hintakin oli opiskelijaystävällinen, vain 8,99! :)

Mutta juu, tarkoituksenihan oli tänään ottaa kuvaa tacosalaatista, ehkä hieman reseptiäkin laitella. Toisin kuitenkin kävi. Nälkä vei mennessään, sillä saadessani annoksen mehevää tacosalaattia nenäni alle unohdin kameran ja kuvaamisen täysin! :)

Jotta tacosalaatti on nimen omaan tacosalaatti, eikä jauhelihasalaatti, tarvitaan siihen,ylläri pylläri, taco-maustetta. Kaupan hyllyiltä löytyvät taco-mausteseokset ovat täynnä arominvahventeita ym. myrkkyjä, joten noin vuoden päivät olen valmistanut taco-mausteeni itse. Tuolloin bongasin kirjasta Karppaus - opas ja keittokirja (kirj. Annika Dahlqvist) tacomausteseoksen ohjeen, joka on osoittautunut todella hyväksi.

Tacomausteseos

1,5 tl suolaa
2 tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl juustokuminaa
2 maustemittaa cayennepippuria

Sekoita mausteet keskenään, ja avot, ylihyvä tacomauste on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...