lauantai 23. maaliskuuta 2013

Karppi tacopiirakka (GL)

Herkullinen, vähähiilihydraattinen ja gluteeniton tacopiirakka ilman arominvahventeita... nam! On muuten loistavaa evästä esimerkiksi illanistujaisiin tai muuten vain herkutteluun. :)


Tacopiirakka

Pohja:
50 g voita
2 dl mantelijauhoa
3 dl juustoraastetta

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 tomaattia
½ prk ananasmurskaa
150 g tulista tomaattisalsaa

Kuorrutus:
2 dl kermaa
100 g  maustamatonta tuorejuustoa
2 dl juustoraastetta
1 kananmuna
 valkosipulijauhetta
Herbamare-yrttisuolaa

Sulata voi kattilassa. Sekoita mantelijauho, juustoraaste ja voisula tiiviiksi massaksi ja laita hetkeksi jääkaappiin kiinteytymään. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Muotoile taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja esipaista n. 10 minuuttia.

Piirakkapohjan paistuessa ruskista jauheliha pannulla, lisää ananasmurska, hienonnettu sipuli ja kuutiodut tomaatit. Mausta tulisella tomaattisalsalla ja kotitekoisella tacomausteella (ei arominvahventeita). 

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään, mausta valkosipulijauheella ja yrttisuolalla. 

Lisää hieman jäähtyneen pohjan päälle liha-kasvisseos ja sen päälle kuorrutus. Paista n. 30-40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Ja nyt se hankalin osa: Malta odottaa, että piirakka jäähtyy ja maut tasaantuvat.
On hyvää myös kylmänä! :)


8 kommenttia:

  1. Yam! onnistuiskohan tämä hasselpähkinäjauholla? :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Uskoisin hasselpähkinäjauhojen toimivan aivan yhtä hyvin. :)

      Poista
  2. Oi naams! Tätä on aaaivan pakko koittaa :p!

    VastaaPoista
  3. Oijoi, vaikuttaa hyvältä! Menee testaukseen piakkoin. :)

    VastaaPoista
  4. Todella herkullisen näköistä ja kuuloista taco piirakkaa! Teen heti kun pääsiäinen on vietetty sillä karppausta ja laihdutusta takana reilut 3 vk niin nyt höllään lauantain & sunnuntain ja saa herkutella suklaamunilla ku pääsiäinen<3 Sitte jatkuu karppaus! Itse ainakin tarvitsen välillä niitä hölläily päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, pakko tunnustaa, että Mignon-suklaamunan (lue: tuon ihanan pääsiäismunien klassikon, jonka sisusta ei ole tyhjää täynnä!) ajattelin pääsiäisen kunniaksi minäkin ostaa.

      Joskus vain pitää hölläillä hyvällä omallatunnolla. Pysyy mieli virkeänä ja fiilis korkealla. Kovasti tsemppiä laihdutukseen! :)

      Poista
  5. Voisikohan tomaattisalsan korvata paseeratulla tomaatilla kunhan itse maustaisi :p?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...