Kermainen paprika-kikhernekeitto
1 punainen paprika
(1 porkkana)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
reilu nokare voita
1 prk (400g) kikherneitä
1 rkl tomaattipyrettä
2 dl vettä
2 dl kermaa
Herbamare-yrttisuolaa
1 tl sokeria
juustokuminaa
mustapippuria
chiliä
Kuullota kasvikset voissa. Lisää vesi, tomaattipyre ja ripaus suolaa. Hauduta hetki.
Valuta kikherneistä neste pois ja lisää kasvisten joukkoon. Hauduttele jälleen tovi.
Lisää kerma ja mausta juustokuminalla, chilillä, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.
Pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi, tarkista suola.
Hauduta vielä n.20 minuuttia, jotta maut ehtivät tasaantua.
Nauti sellaisenaan tai raejuuston kera.
Haluaisin kiittää aivan mielettömän hyvästä keittoreseptistä! En ole mikään keittoihminen, mutta jokin sai minut tekemään tätä keittoa, ja ai että kun se oli maukasta - tuosta tuli heti keittojen lemppari! :P
VastaaPoistaTiina the Karppi
Mukava kuulla, että maistui! :)
PoistaHei! Täällä toinen kokeilija kokkaaja lähdössä juuri nyt kauppaan tämän soppa reseptin innoittamana hakemaan puuttuvia aineksia! : )
VastaaPoistaJee, kiva kuulla! Tuuhan kertomaan sitten, mitä tykkäsit, keksitkö keitosta jonkun kivan variaation, jonka haluaisit jakaa tänne? :)
Poista