Herkutellen hoikaksi! :) |
Gluteeniton, vähähiilihydraattinen versio suuren suosion saavuttaneesta noutopatongista. Maussa ei ole tingitty, rahaakin säästyy itse tekemällä. Kyseessä on siis kaikin puolin mahtieväs. :)
Leipä(?):
3 kananmunaa
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 rkl öljyä
1 rkl pellavansiemeniä
Täytteeksi esim:
½ purkkia tonnikalaa
muutama meetvurstiviipale
ruukkusalaattia
tuorekurkkua
punasipulia
punaista paprikaa
tomaattia
jalapenoa
oliiveja
Lisäksi: valkosipulimajoneesia
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa sillä välin kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoita leivän muut ainekset keltuaisten kanssa keskenään ja lisää varovasti valkuaisvaahdon sekaan. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa n.8-10min.
Leivän paistuessa pilko kasvikset, valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy/vesi pois.
Nosta leipä puhtaan leivinpaperin päälle, lisää täytteet tasaiseksi "pötköksi" leivän päälle ja haluamaasi kastiketta, esimerkiksi valkosipulimajoneesia. Rullaa sen jälkeen leipä "subiksi" leivinpaperin avulla. Halkaise keskeltä kahtia ja nauti yksin tai kaksin, nälästä riippuen. Hyvää ja erittäin täyttävää ruokaa! :)
Kokeiluun menee :D
VastaaPoista-e-
voi kuinka herkullisen näköistä, tätä täytyy ehdottomasti testata! :)
VastaaPoistaTäytyy tosiaan kokeilla tuota!
VastaaPoistaHeippa! Testatkaa ihmeessä, kertokaa sen jälkeen tuomio. Maistuiko, olisiko jotain parannettavaa? Otan vinkkejä mielelläni vastaan. :)
VastaaPoistatäytyypä kokeilla normi leivän korvikkeeksi :P
VastaaPoistaTestasin ja oli parempaa kuin subin subit :D
VastaaPoistaVau! Mukava kuulla, että maistui! :)
PoistaOi jestas miten hyvän näköstä! Toi vois olla hyvää töihinkin evääks :)
VastaaPoistaNam! Olivat huippuhyviä! Maistuivat tuulihatuille suolaisella täytteellä.
VastaaPoistaMun leivästä tuli ihan kova ja se mureni heti kättelyssä kun otti uunista :< harmi, kun ihan innolla odotin et millaisia näistä tulee. Vatkasinkohan ehkä valkuaiset liian kovaksi vaahdoksi?
VastaaPoistaHarmi, että jouduit pettymään! Sinulla on todennäköisesti käynyt niin, että leipä on ollut liian kauan aikaa uunissa. Silloin lopputulos on kuiva ja mureneva. Käytätkö kiertoilmauunia? Mikäli käytät, 175 asteinen uuni riittää tai toinen vaihtoehto on lyhentää paistoaikaa. Toivottavasti et lannistu epäonnistuneesta yrityksestä huolimatta vaan kokeilet vielä uudelleen. :)
PoistaPakkohan se oli illalla koittaa uudestaan ja sain onnistumaan kun tarkkailin kerrankin kelloa :D ja hyvää oli, kiitos ohjeesta! Tulee jäämään meidän vakkareihin.
VastaaPoistaHienoa kuulla, että onnistuit. Ja vielä kivempi kuulla, että myös tykkäsit! :)
Poistaihan mielettömän hyviä! iso kiiitos ohjeesta! :)
VastaaPoistaTäältäkin oikein isot kiitokset aivan mahtavasta repestistä!! :P Tuli kyllä niin makoisaa! Tätä tulee tehtyä vielä montaa kertaa uudestaankin :) Kiitos muutenkin ihanasta blogista.. Itse olen karpannut jo useamman vuoden ajan, mutta nyt, löydettyäni blogisi, sain taas ihan uutta intoa :). Paljon uusia, ihania reseptejä, joita tulen kokeilemaan lähiaikoina!
VastaaPoistaLämpimät kiitokset ihanasta palautteesta. :)
PoistaHienoa kuulla, että reseptin tapaiset viritykseni kiinnostavat myös kokeneempia karppaajia. Kokeile ihmeessä reseptejä ja anna palautetta, rakentavat risut ja ruusut kelpaa! :)
Kiitokset tästä reseptistä! Kokeilin tätä kotona ja lopputulos oli erittäin positiivinen! :)
VastaaPoistaPositiivista oli myös leivän raaka-aineiden yksinkertaisuus. Monet karppileivät kun vaativat lähes aina manteli-, taikka kookosjauhetta, joka ainakin meilläpäin maksaa kaupassa tosi paljon..
Tämä tosiaan on täyttävä ateria, suosittelen erityisesti lounaaksi töihin/kouluun! Tulen ehdottomasti käyttämään tätä reseptiä toistekin, kiitos! :)
Uuu kuullostaa mahtavalta, tämä meni oitis kokeiltavien listalle. :)
VastaaPoistaMä tein tätä tänään, laitoin "taikinaan" lisäksi mausteita (oreganoa, pippuria, valkosipulia) ja ai että <3
VastaaPoistaUpea resepti! Niin yksinkertainen, mutta maukas. Tämän takia piti melkein lähteä sunnuntai-iltana kauppaan hakemaan majoneesitarvikkeita, mutta jäi seuraavaan kertaan! Haaveena ennen paleoaikaa maistunut Spicy Italian Southwest Chipotle -kastikkeella! :)
VastaaPoistaOih iso kiitos tästä reseptistä ja blogista ylipäätään! On niin tehnyt mieli jotakin "leiväntapaista" ja täähän maistuu jopa paremmalle kun oikee leipä :) Siemeniä ei ollut, mutta hyvältä maistui silti, tuunasin taikinan vielä chilijauheella, nam!! Tällaisen reseptien ansiosta tuntuu että karppaus vois jopa onnistua! t. karppi toista viikkoa
VastaaPoistaAivan törkeän hyvää! Täytteitä tuli vaan ahneuksissaan laitettua ihan liikaa, eikä rullaus onnistunut. Ja "leipä" oli yllättävän hyvää eikä maistunut munakkaalta mitä pelkäsin.
VastaaPoistaJumalaista. Nam..
VastaaPoistaTein nyt ekan kerran, mutta en viimeistä kertaa :) Täytteeseen sävelsin kyllä omiani: broileria, paprikaa, sipulia, salaattia, tomaattia, juustoa, majoneesia. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaMiten hyvää! Tästä tulee meidän lemppari.Niin nopea tehdä. Kiitos!
VastaaPoistanäh. en tykännyt. nyt on rasia siemeniä. mitähköhän niillä tekisi
VastaaPoistaTosi hyvää oli :)
VastaaPoistaEhkä yksi parhaista "korvikeohjeista" ikinä! Herkullista!
VastaaPoistaHyvää oli!! :)
VastaaPoistaNamm, hyvää oli. Kiitti ohjeesta.
VastaaPoista