tiistai 26. kesäkuuta 2012

Ruokapäiväkirja 26.6

Aamupala: 
kermakahvi

Välipala:
2 viipaletta kookosvuokaleipää (voita, kinkkua, kurkkua, juustoa)
rooibostee, ½ omena



Päivällinen:
grillilautanen



Iltapala:
kourallinen suolapähkinöitä, kermakahvi
1 fanipala

Iltapala 2:
dippikasviksia, rooibosteetä

lisäksi vettä pari litraa ja päivän omegat

Jees, tällaiset karppieväät tänään. Avokki tuumasi grillilautasta syödessään, ettei meidän tarvitse enää lähteä grillille, osaan kuulemma tehdä paremmat, maukkaammat eväät itse. Ihana mies!

Lautaselta löytyi siis cheddarsulatejuustolla päällystetty jauhelihapihvi, ½ grillimakkara, paistettu kananmuna, jäävuorisalaattia, tomaattia, tuorekurkkua, sipulia, perunasalaattia, smetanaan tehtyä mausteista kastiketta, sinappia ja ketsuppia. :)

Kookosvuokaleivän ohjeen bongasin Karpin keittokirja 2:sta. Kyseessä on vähähiilihydraattinen ja samalla gluteeniton leipä, joka sopii minulle paremmin kuin hyvin. :) Resepti kuuluu näin:

Kookosvuokaleipä
20 viipaletta

6 kananmunaa
1,8 dl kookosjauhoja
1,2 dl voisulaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
kourallinen erilaisia siemeniä

Riko kananmunien rakenne kulhossa, lisää voisula ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Voitele leipävuoka ja lusikoi taikina siihen. 
Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 min.

Pientä hiomista resepti mielestäni vaatii. Ajattelin muunnella hieman ohjetta vähentämällä kookosjauhon määrää ja lisäämällä sen tilalle 1 tl psylliumia. Uskoisin, että siten valmistettuna rakenne muuttuisi hieman kestävämmäksi ja samalla pieni kookoksen maku, joka joitain saattaa häiritä, vähenisi.

10 kommenttia:

  1. Voisi kokeilla tuota kookosvuokaleipää, mutta mantelijauhoilla. :) En ole vielä raaskinut kookosjauhoja ostaa. Tuliko muuten iso leipä tuosta taikinasta?

    --salla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kahden hengen taloudessa kookosvuokaleipää syötiin kolmena päivänä, joten leipä oli yllättävän riittoisa. Vaikka itse viipale ei kovin suuri ole, leivän raaka-aineet ovat niin tuhteja, että leipä on mukavan ruokaisaa. Reseptin mukaan yksi viipale ilman päällisiä sisältää n.80 kcal. Siihen kun lisätään päälle nokare voita, kinkkua, kasviksia ja juustoa, niin ei tarvitse nälkää nähdä. :)

      Kokeile ihmeessä, ja kerro mitä tykkäsit! :)

      Poista
    2. Tämä sun blogisi on ihan loistava! Itsellä menossa elämäntapaprojekti, jossa en enää niinkään laihduta, mutta metsästän sitä hyvää oloa, kaunista ihoa jne. Monen monta reseptiä jo bongattu blogistasi, ja kookosleipäkin menee kokeiluun!
      Asiasta sukseen, jossain aikaisemmassa kirjoituksessa mainitsit käyttäväsi meikinpoistoon jne kookosöljyä, ellen nyt ihan väärin muista. Mistä moista ostat, onko kallista?

      Poista
    3. Kiitos ihanasta kommentista! Sait hymyn kasvoilleni. :)

      Kookosöljyä käytän ihonhoitoon monellakin tavalla:

      vedenkestävän silmämeikin ja siinä samalla muunkin meikin poistoon, huulirasvana, ihorasvana, käsivoiteena, deodoranttina, ruokasoodan kanssa sekoitettuna ihon ja kasvojen kuorintaan. On todellinen multituote! :)

      Kookosöljyä löytyy luontaistuotekaupoista (esim. Life). Litran purkki maksaa n. 20 euroa. Pienempiäkin purkkeja löytyy, mutta niissä kilohinta on hieman kalliimpi. Mikäli käytät sitä pelkästään ulkoisesti ihonhoitoon, uskoisin että purkki tulee kestämään useamman vuoden. Eli on todellakin hintansa arvoinen. :)

      Suosittelen!

      Poista
    4. Tää kommentti tulee ties miten monta vuotta myöhässä mut vastaan silti. :D Jos oikeen halvalla haluu kookosöljyä saaha ni sitä löytyy etnisistä ruokakaupoista tosi halvalla! Ihe maksoin purkista 5 euroo ja kyseessä on tosiaan iha sama tavara ku mitä luontaistuotekaupoissa myydään. :)

      Poista
  2. Herkulliselta näyttää tuo kookosleipä, pakko testata heti illalla! :) Veikkaan, että maistuisi erityisen hyvältä täysirasvaisen polarjuuston kaverina.

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon ihanasta blogista! Itse olen aloitteleva karppaaja ja uudet reseptit ja kokemukset karppaamisesta ovat aina tervetulleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset sinulle ihanasta palautteesta! Kiteytit hyvin blogini perimmäisen tarkoituksen, joka on kertoa todellisia kokemuksia karppauksesta, jakaa reseptejä ym. vinkkejä karpimman elämän noudattamiseen. Kaikenlaista pientä kohti parempaa terveyttä ja vointia. :)

      Poista
  4. Kokeilin reseptiä mantelijauholla ja onnistui ihan hyvin. :) Muuntelin reseptiä hieman muutenkin. Täältä löytyy lisää: http://pilkkoenjapaistaen.blogspot.fi/
    Ja puhuit totta siitä, että ei tarvitse nälkää nähdä tuolla leivällä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri laitoin itsekin uuden version vuokaleivästä uuniin. Korvasin puolet kookosjauhosta mantelilla ja lisäsin joukkoon hieman psylliumia rakennetta antamaan. Puolen tunnin päästä nähdään, kuinka hyvin muunnelmani onnistui.. :)

      Olen tasaiseen tahtiin vilkuillut blogiasi ja meininki vaikuttaa kerrassaan mainiolta. Hienoa, että olet rohkeasti tarttunut uusiin resepteihin, muovaillut niitä makusi mukaan. Jatka samaan malliin! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...