sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Suklaan tuunausta :)


Ostin kaupasta kaksi levyä suklaata. 100 g levyn 70% ja saman verran 86% suklaata. Tarkoituksenani oli tuunailla niistä jotain hyvää kahvin kaveriksi. Kakkua tai mitään leivonnaisia en halunnut tehdä, joten päädyin tuunaamaan suklaani  varsinaiseksi superfoodiksi. :) Voin sanoa, että tuli todella hyvää!

Pähkinäinen inkiväärisuklaa

50 g 70% suklaata
50 g 86% suklaata
25 g voita
1 rkl hunajaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl kookosöljyä
kourallinen suolapähkinöitä
kourallinen mantelilastuja
2 rkl seesaminsiemeniä

Sulata suklaat ja voi vesihauteessa, lisää joukkoon raastettu inkivääri, hunaja ja kookosöljy. Sekoita tasaiseksi. Rouhi suolapähkinä veitsellä pienemmäksi, sekoita sulan suklaaseoksen joukkoon. Lisää mukaan myös mantelilastuja ja seesaminsiemeniä. Levitä seos leivinpaperin päälle ja laita pakastimeen jähmettymään. Leikkaa kohmeinen suklaa haluamasi kokoisiksi annospaloiksi.
Nauti hyvällä omatunnolla! :)

Huom! Säilytä jääkaapissa.

3 kommenttia:

  1. Kuola valuu tota kuvaa katsellessa.

    VastaaPoista
  2. Komppaan edellistä! Et haluis meille tulla kokkaileen noita sun luovia namijuttuja. Siis oikeesti, mielettömiä juttuja! :)

    VastaaPoista
  3. Hei, täällä ihan punastutaan kohta! Kiitos ihanista kommenteista. :)

    Reseptit on lisätty sitä varten, että jokainen voi itse inspiroitua valmistamaan/nauttimaan astetta laadukkammasta ruoasta hyvällä omatunnolla! Joten hopi hopi, kokkailemaan vain, kyllä se siitä. Jos minä osaan, kyllä tekin osaatte! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...