tiistai 5. kesäkuuta 2012

Juustolla kuorrutettu uuniseiti


Olipa mukava syödä pitkästä aikaa kalaa! En tarkalleen tiedä miksi, mutta kalaruokia tulee valmistettua aivan liian harvoin, vaikkei niissä varsinaisesti mitään vikaa olekaan.

Ostin tänään pitkästä aikaa pakasteseitiä. 400 g paketti oli valmiiksi leikattu 100 g paloihin, mikä sopii dieettimme erinomaisesti. Rasvaahan kyseisessä kalassa ei ole nimeksikään, joten riittävän energiansaannin takaamiseksi päätin paistaa kalapalaset uunissa kuohukermalla ja juustolla kuorrutettuna. Kalan kaverina paistumassa oli kourallinen halkaistuja kirsikkatomaatteja. Nam! :)

Juustolla kuorrutettu seiti (2:lle)

200 g seitiä
75 g juustoraastetta
1 dl kuohukermaa
kirsikkatomaatteja
sitruunamehua
valkosipulijauhetta
mustapippuria
currya
suolaa

Aseta jäiset kalapalat pieneen paistovuokaan. Rouhaise pintaan muutama pyöräytys suolaa ja pippuria. Mausta sen jälkeen currylla ja valkosipulijauheella. Pirskottele kalan päälle sitruunamehua.
  Lisää puoliksi leikattuja kirsikkatomaatteja vuokaan, lorauta kermaa päälle niin, että vuoan pohja peittyy.
Kuorruta kalapalat reilulla kerroksella juustoa.
Paista 200 asteessa 30-40 min.
Nauti esim. tuoresalaatin kera.

4 kommenttia:

  1. Vau, tätä pitää kokeilla, näyttää todella maukkaalta :) Itsekin tulee tehtyä kalaruokia tosi harvoin, selittelen sitä aina itselleni sillä että kala on niin kallista, mutta pakasteseitihän ei tosiaan paljoa maksa. Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiseltään laskettuna kuvan mukaisen annoksen hinnaksi tulee n. 1,3 €. Ei paha! :)

      Poista
  2. Tuota voisi itsekin kokeille, näyttää tosi hyvältä :) Seiti olis tosiaan halpaa ostaa, sen maku vaan ei sellasenaan kovin kummoinen ole. Tuo juustokuorrute vois kuitenkin tehdä siitä paljon maukkaampaa :)

    VastaaPoista
  3. :P Oli aivan älyttömän hyvä ja helppo ruoka! Kiitos! <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...