torstai 29. maaliskuuta 2012

Lasagne time


Tänään tämmöistä herkkua! Jotta rasvaa ei missään nimessä tulisi liian vähän, varmistin asian tekemällä aurajuustosta, jogurtista ja lorauksesta kermaa lempeän makuisen aura-kastikkeen, jonka levittelin pirteiksi raidoiksi lasagnen päälle. Aura toi ihan mukavaa vaihtelua, suosittelen! :)

Reseptistä riittää 5-6 herkkusuulle!
 
Lasagne karpisti

1 iso kesäkurpitsa

1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
400-600 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
basilikaa
suolaa
voita

1-2 dl ruokakermaa
juustoraastetta

Kuullota sipulit voissa, lisää jauheliha pannulle, ruskista. Ota sillä välin kesäkurpitsasta juustohöylällä leveitä, ohuita suikaleita. Käsittele koko kesäkurpitsa näin. Lisää pannulle mausteet, tomaattipyre ja -murska, hauduta hetki. Voitele vuoka, ja aloita lasagnen kasaaminen.

1. kerros  jauhelihakastiketta
2. kerros  kesäkurpitsasuikaleita
3. kerros  loraus kermaa
 4. kerros  kourallinen juustoraastetta 

Toista kerroksia niin kauan kuin tavaraa riittää, paista 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...