keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Uunikana!


Prisman lihahyllyt olivat sunnuntaina pullollaan -30% -lätkällä varustettuja tuotteita. Köyhyysrajan alapuolella elävä opiskelija ei voinut vastustaa halpaa lihaa, varsinkaan kun päiväyskin oli menossa vasta seuraavana päivänä. Mukaan tarttui kuvassa komeileva kokonainen kana, joka oli marinoitu oikeasti mausteilla ja yrteillä, eikä seasta löytynyt juuri muuta kuin pari stabilointiainetta. Hiivauutteet ja e621 loistivat poissaolollaan, hienoa!

Hintaa tälle tuhdille komistukselle jäi 4€/kg. Kokonaisena ostettu kana on erittäin hyvä hinta-laatu-suhteeltaan, sillä perus koipi-reisien lisäksi kokonaisesta kanasta löytyy ne superlihaisat rintaleikkeet, jotka maksavat erikseen marinoimattomana ostettuna jopa 11-13€/kg.

Joka tapauksessa, maanantaina kana päätyi uuniin n.1,5 tunniksi. Tuoresalaatti, valkosipulimajoneesi ja ketsuppi toimivat loistavina lisukkeina mehevän uunikanan kanssa. Ensimmäisenä tuhosimme siipipalat, sen jälkeen iskimme hampaamme kiinni koipi-reisiin. Toisesta rintaleikkeestä tein eilen ruokaisan kanasalaatin, toinen odottaa jääkaapissa seuraavaa kanasalaatin tekoa vielä muutaman tunnin verran. :)

Pakko muuten mainita, että en ole ikinä syönyt yhtä mehevää rintaleikettä! Monesti vähän rasvaa sisältävät rintaleikkeet ovat kuivahkoja ja sitä kautta varsin ankeaa syötävää. Ilmeisesti kokonaisena paistaminen vaikuttaa, koska tällöin muualta kanasta irtoava rasva pääsee "voitelemaan" rintaleikkeitä ja lopputuloksesta tulee mehevä. Olisiko näin, en tiedä.

5 euroa maksanut kana riitti meillä kuuteen reiluun annokseen, ei yhtään hassummin! Eikä ole laadussa valittamista tällä(kään) kertaa. :)

2 kommenttia:

  1. Laittaisitko marinointiohjeen? Näyttää herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Valmistamani kana on Kariniemen pintamaustettu uunibroileri, eli marinointia ei enää erikseen tarvita. :) Tuotetta löytyy ainakin Prismasta, on muistaakseni myös Citymarketin valikoimassa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...