maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kebakoita tzatzikilla


Päivällinen katettu, tarjolla on mausteisia tomaattikastikkeessa haudutettuja kebakoita tzatzikin ja tuoresalaatin kera. Tzatzikia tehdessä kurkusta pitää puristaa ylimääräinen neste pois, mutta sitä ei tarvitse heittää hukkaan. Sitruunalla ja kurkun mehulla maustettu jääkaappikylmä vesi on mukavaa vaihtelua ainaisen pelkän veden kittaamisen sijaan. :)
Ja koska virtaa näytti riittävän, ehdin valmistaa salaattikastikkeen sillä välin, kun kebakot paistuivat. Rypsiöljypohjainen sinappi-hunajakastike oli idioottihelppo tehdä, eikä varmasti häviä maussa valmiskastikkeille. Tosin, mistä minä sen tiedän, en syö sellaisia :D
 Joka tapauksessa kastikkeeseen tuli seuraavia aineksia:

Sinappi-hunajakastike salaatille
2 rkl öljyä
½ tl sinappia
½ tl hunajaa, vähempikin riittää
pieni loraus sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

 Aterian kruunasi kermakahvi ja pala 74% suklaata. Näillä jaksaakin siirtyä keittiön puolelle siivoamaan aiheuttamani pienimuotoinen kaaos, hups! :D

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää! Tämä menee ehdottomasti täälläkin kokeiluun.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...