maanantai 19. maaliskuuta 2012

Ei niin perinteinen jauhelihakeitto


Sana jauhelihakeitto ei herätä ei sitten minkäänlaista ruokahalua. Varsinkin kouluissa tarjottava jauhelihakeitto, jossa lilluu lämpimiä juureskönttejä, kumipottuja ja jauhelihaa. Liemi on kyllästetty lisäaineilla, eikä makua ole silti nimeksikään. Rasvakin on unohtunut. Ei kiitos.
Kysyin avokiltani, tehdäänkö tänään jauhelihakeittoa. Edellä mainittu mielikuva taisi täyttää avokkini mielen, koska ilme muuttui suorastaan surulliseksi:

"Eikö mitään parempaa voisi syödä?"

Sillä hetkellä päätin, että perinteinen jauhelihakeitto saa väistyä, täältä tulee parempi, karpimpi, maukkaampi jauhelihakeitto!

Tarvitset näitä:
1 ison sipulin
2-4 valkosipulin kynttä
700 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
pienen purkin tomaattipyrettä
n. 1 litran vettä
1,5 dl kuohukermaa
chilikastiketta
basilikaa
mustapippuria
suolaa
ripauksen sokeria
voita
3 rkl maissitärkkelystä

Sipuli kuullotetaan voissa, lisätään valkosipuli ja jauheliha, jatketaan kuumalla lämmöllä paistamista, kunnes jauheliha ruskistuu. Sen jälkeen lisätään tomaattipyre ja -murska sekä mausteet. Annetaan muhia hetken aikaa, jonka jälkeen lisätään vesi, kerma ja maissitärkkelys. (Sekoita tärkkelys pieneen määrään vettä, ennen kuin lisäät keittoon) Tarkista suola, lisää tarvittaessa. Sitten keitetään sen verran kuin nälkä antaa periksi, 15-30min. :)

1 kommentti:

  1. Ihana keitto, varmasti maistuu paremmalta kuin normaali jauhelihakeitto!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...