maanantai 7. tammikuuta 2013

Ruokasuunnitelma viikolle 2

Viime viikko sujui ruokailujen puolesta mainiosti. Paino tippui juuri niihin lukemiin, mihin toivoinkin pääseväni. Siitä innostuneena kehittelin heti uuden ruokasuunnitelman tälle viikolle. Ettei vain tule lipsumisia! :)
Heti aamusta kävin ruokakaupassa, ostin suurimman osan viikon ruokiin tarvittavista aineksista. Mukaan tarttui myös iso purkki Herbamare-yrttisuolaa ja rypsiöljyä, jotka molemmat kestävät minun käytössäni kuukausia. Em. tuotteet nostavat hieman tämän viikon ruokakuluja, mutta todellisuudessa tämänkin viikon ruoat maksavat suunnilleen 50 €.

Viikon 2 ruokasuunnitelma

Reseptejä kirjoittelen sitä mukaa kun ruoat valmistuvat. :)

Maanantai:
Mausteinen mustapapu-jauhelihapaistos,
 tuoresalaatti ja keitetty kananmuna

Tiistai:
Mausteinen mustapapu-jauhelihapaistos, 
tuoresalaatti ja keitetty kananmuna

Keskiviikko:
Kermainen curry-kanakastike, 
tuoresalaatti ja raejuustoa

Torstai:
Kermainen curry-kanakastike,
tuoresalaatti ja raejuustoa

Perjantai:
Grillilautanen karppityyliin

Lauantai:
Kermainen kikherne-paprikakeitto,
raejuustoa

Sunnuntai:
Grillilautanen karppityyliin

Tällä viikolla tulee kulumaan lisäksi keitettyjä kananmunia, rahkaa, maapähkinöitä, pistaasipähkinöitä, protskujauhetta ja edelliseltä viikolta jääneitä jämiä.

Mitä olette mieltä tämän viikon ruoista, maistuisiko sinullekin? :)

4 kommenttia:

  1. No maistuis! Ensimmäistä kertaa itsekin kirjoitin listan valmiiksi, mitä kaupasta ostetaan ja mitä ruokaa laitetaan. Toivottavasti tällä keinolla pysyisi napostelut kurissa :D Tällä viikolla pulled pork, kaali-porkkanalaatikko, karppisubit (nappasin sun blogista ohjeen :)), dippailuvihanneksia ja salaattia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokasuunnitelmien teko on ainakin omalla kohdallani vaikuttanut suuresti omiin syömistapoihini. Turhat napostelut ovat vähentyneet, ylimääräiseltä stressiltäkin säästyn kun mietin kerran viikossa mitä syön koko tulevalla viikolla, kuin että jahkailisin joka päivä keittiössä jääkaapinovella notkuen ja nälissäni miettien, mitä syön. Huolellisesti suunniteltu kauppalista minimoi myös ruokahävikkiä, mikä on minulle suht tärkeää. Pienellä budjetilla eläessä ei yksinkertaisesti ole varaa maksaa ruoasta, jota ei kuitenkaan ehdi syödä. :)

      Kiva, että innostuit karppisubeista. Kokeile ihmeessä! Palautettakin saa antaa, uudet subien täyteideat ovat myös tervetulleita! :)

      Poista
  2. Mausteinen mustapapu-jauhelihapaistos kuulostaa super hyvältä :) Mustapavut on nam, unohdan vaan aina käyttää niitä omassa keittiössäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä olen kanssasi, mustapavut todellakin ovat nam! Harmi, että itsekin aina unohdan käyttää niitä. Näillä korkeuksilla eläessä harvemmin myös törmää resepteihin, jossa mustapapuja käytetään. Kyllä valkoiset tölkkipavut ja kidneypavut tunnetaan, mutta mustapavuista kuulee harvemmin puhuttavan. Harmi.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...