lauantai 21. tammikuuta 2012

Karppi-burgeria pöytään!

Lauantai huipentuu herkkuruokaan! Eikä ole hinnalla pilattu tämäkään. Huomattavasti opiskelijaystävällisempi vaihtoehto grillillä käymisen sijaan. Ja takuulla lähtee nälkä. Mikäli burgeriin tahtoo silti lisää korkeutta, voi väliin paistaa vielä kananmunan, ananasrenkaan tai vaikka pekonia. Reilusti yläkanttiin laskettuna yhdelle burgerille tulee hintaa n. 1,8 €. Lisätäytteilläkin hinta pyörii siinä 2€/kpl.

Karppi-burger 4:lle

Pihviin:
400 g naudan jauhelihaa
grillimaustetta
4 cheddar-sulatejuustoviipaletta

Sämpylät:
2 kananmunaa
reilu 100 g juustoraastetta
1 dl mantelijauhoa
1 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
päälle sesaminsiemeniä

Lisäksi: salaattia, tomaattia, suolakurkkua, sipulia, ketsuppia, majoneesia

1. Muotoile jauhelihasta neljä ohutta pihviä, kääri pihvit tuorekelmuun ja pakasta 1-2 tuntia.Tarkoitus on laittaa pihvit kuumalle pannulle jäisinä. Näin rakenne on sopivan kiinteä ilman muita aineita.

2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kulhossa kaikki sämpylän ainekset ja muotoile leivinpaperin päälle neljä "kiekkoa". Ripottele sesaminsiemeniä päälle. Paista uunissa n. 15 min tai kunnes kauniin kullanruskeita. Ota sillä välin pihvit pakkasesta, ja paista voissa kuumalla pannulla. Mausta pihvit grillimausteella ja lisää loppuvaiheessa cheddarjuustoviipale.

Lado kaikki täytteet halkaistun sämpylän väliin ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...