lauantai 2. kesäkuuta 2012

Karppikissan 30cm subi!



Herkutellen hoikaksi! :)
Tässä se on! the healthy version: karppi-subi.

Gluteeniton, vähähiilihydraattinen versio suuren suosion saavuttaneesta noutopatongista. Maussa ei ole tingitty, rahaakin säästyy itse tekemällä. Kyseessä on siis kaikin puolin mahtieväs. :)

  Karppi-subi

Leipä(?):
3 kananmunaa
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 rkl öljyä
1 rkl pellavansiemeniä

Täytteeksi esim:
½ purkkia tonnikalaa
muutama meetvurstiviipale
ruukkusalaattia
tuorekurkkua
punasipulia
punaista paprikaa
tomaattia
jalapenoa
oliiveja

Lisäksi: valkosipulimajoneesia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa sillä välin kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoita leivän muut ainekset keltuaisten kanssa keskenään ja lisää varovasti valkuaisvaahdon sekaan. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa n.8-10min.

Leivän paistuessa pilko kasvikset, valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy/vesi pois.

Nosta leipä puhtaan leivinpaperin päälle, lisää täytteet tasaiseksi "pötköksi" leivän päälle ja haluamaasi kastiketta, esimerkiksi valkosipulimajoneesia. Rullaa sen jälkeen leipä "subiksi" leivinpaperin avulla. Halkaise keskeltä kahtia ja nauti yksin tai kaksin, nälästä riippuen. Hyvää ja erittäin täyttävää ruokaa! :)


30 kommenttia:

  1. Kokeiluun menee :D
    -e-

    VastaaPoista
  2. voi kuinka herkullisen näköistä, tätä täytyy ehdottomasti testata! :)

    VastaaPoista
  3. Täytyy tosiaan kokeilla tuota!

    VastaaPoista
  4. Heippa! Testatkaa ihmeessä, kertokaa sen jälkeen tuomio. Maistuiko, olisiko jotain parannettavaa? Otan vinkkejä mielelläni vastaan. :)

    VastaaPoista
  5. täytyypä kokeilla normi leivän korvikkeeksi :P

    VastaaPoista
  6. Testasin ja oli parempaa kuin subin subit :D

    VastaaPoista
  7. Oi jestas miten hyvän näköstä! Toi vois olla hyvää töihinkin evääks :)

    VastaaPoista
  8. Nam! Olivat huippuhyviä! Maistuivat tuulihatuille suolaisella täytteellä.

    VastaaPoista
  9. Mun leivästä tuli ihan kova ja se mureni heti kättelyssä kun otti uunista :< harmi, kun ihan innolla odotin et millaisia näistä tulee. Vatkasinkohan ehkä valkuaiset liian kovaksi vaahdoksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että jouduit pettymään! Sinulla on todennäköisesti käynyt niin, että leipä on ollut liian kauan aikaa uunissa. Silloin lopputulos on kuiva ja mureneva. Käytätkö kiertoilmauunia? Mikäli käytät, 175 asteinen uuni riittää tai toinen vaihtoehto on lyhentää paistoaikaa. Toivottavasti et lannistu epäonnistuneesta yrityksestä huolimatta vaan kokeilet vielä uudelleen. :)

      Poista
  10. Pakkohan se oli illalla koittaa uudestaan ja sain onnistumaan kun tarkkailin kerrankin kelloa :D ja hyvää oli, kiitos ohjeesta! Tulee jäämään meidän vakkareihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että onnistuit. Ja vielä kivempi kuulla, että myös tykkäsit! :)

      Poista
  11. ihan mielettömän hyviä! iso kiiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  12. Täältäkin oikein isot kiitokset aivan mahtavasta repestistä!! :P Tuli kyllä niin makoisaa! Tätä tulee tehtyä vielä montaa kertaa uudestaankin :) Kiitos muutenkin ihanasta blogista.. Itse olen karpannut jo useamman vuoden ajan, mutta nyt, löydettyäni blogisi, sain taas ihan uutta intoa :). Paljon uusia, ihania reseptejä, joita tulen kokeilemaan lähiaikoina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät kiitokset ihanasta palautteesta. :)

      Hienoa kuulla, että reseptin tapaiset viritykseni kiinnostavat myös kokeneempia karppaajia. Kokeile ihmeessä reseptejä ja anna palautetta, rakentavat risut ja ruusut kelpaa! :)

      Poista
  13. Kiitokset tästä reseptistä! Kokeilin tätä kotona ja lopputulos oli erittäin positiivinen! :)

    Positiivista oli myös leivän raaka-aineiden yksinkertaisuus. Monet karppileivät kun vaativat lähes aina manteli-, taikka kookosjauhetta, joka ainakin meilläpäin maksaa kaupassa tosi paljon..

    Tämä tosiaan on täyttävä ateria, suosittelen erityisesti lounaaksi töihin/kouluun! Tulen ehdottomasti käyttämään tätä reseptiä toistekin, kiitos! :)

    VastaaPoista
  14. Uuu kuullostaa mahtavalta, tämä meni oitis kokeiltavien listalle. :)

    VastaaPoista
  15. Mä tein tätä tänään, laitoin "taikinaan" lisäksi mausteita (oreganoa, pippuria, valkosipulia) ja ai että <3

    VastaaPoista
  16. Upea resepti! Niin yksinkertainen, mutta maukas. Tämän takia piti melkein lähteä sunnuntai-iltana kauppaan hakemaan majoneesitarvikkeita, mutta jäi seuraavaan kertaan! Haaveena ennen paleoaikaa maistunut Spicy Italian Southwest Chipotle -kastikkeella! :)

    VastaaPoista
  17. Oih iso kiitos tästä reseptistä ja blogista ylipäätään! On niin tehnyt mieli jotakin "leiväntapaista" ja täähän maistuu jopa paremmalle kun oikee leipä :) Siemeniä ei ollut, mutta hyvältä maistui silti, tuunasin taikinan vielä chilijauheella, nam!! Tällaisen reseptien ansiosta tuntuu että karppaus vois jopa onnistua! t. karppi toista viikkoa

    VastaaPoista
  18. Aivan törkeän hyvää! Täytteitä tuli vaan ahneuksissaan laitettua ihan liikaa, eikä rullaus onnistunut. Ja "leipä" oli yllättävän hyvää eikä maistunut munakkaalta mitä pelkäsin.

    VastaaPoista
  19. Tein nyt ekan kerran, mutta en viimeistä kertaa :) Täytteeseen sävelsin kyllä omiani: broileria, paprikaa, sipulia, salaattia, tomaattia, juustoa, majoneesia. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  20. Miten hyvää! Tästä tulee meidän lemppari.Niin nopea tehdä. Kiitos!

    VastaaPoista
  21. näh. en tykännyt. nyt on rasia siemeniä. mitähköhän niillä tekisi

    VastaaPoista
  22. Ehkä yksi parhaista "korvikeohjeista" ikinä! Herkullista!

    VastaaPoista
  23. Namm, hyvää oli. Kiitti ohjeesta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...