perjantai 18. toukokuuta 2012

Gluteeniton pannukakku

Eilen valmistamani gluteeniton pannari on nyt tuhottu, mutta onnistuin silti nappaamaan kuvan viimeisestä palasesta ennen sen päätymistä parempiin suihin. :) Mistään vähähiilihydraattisesta eväästä ei ole kyse, vaikka jauhot on korvattu gluteenittomalla vaihtoehdolla ja sokeri vähennetty puoleen.

Mikäli pellillisen pannaria jakaa 12 annokseen, hiilihydraattia yhdessä palassa olisi n. 30g.
Jos taas malttaa leikata pannarin 16 palaan, yhdestä palasesta saisi hiilihydraatteja n. 22 g.

Toisaalta, jos päivän muut ruoat ovat vähähiilihydraattisia, karppaajankaan tuskin tarvitsee ahdistua yhden palasen syömisestä. Kunhan ei tee niin kuin minä eilen. (Tuhottiin avokin kanssa 2/3 pannarista parissa tunnissa, hups!) :D



Gluteeniton pannari

7 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,75 dl sokeria (tai makeutusta)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g voita (norm.suolainen)

Riko kananmunat kulhoon, sekoita joukkoon vuorotellen jauhot ja maito.
Lisää sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri sekä sulatettu voi.
Anna tekeytyä sen aikaa, että lämmität uunin 225 asteeseen.
Paista n. 30 min.

Pannarin koostumus oli hauska: päältä rapea, sisältä suussa sulavan pehmeä. Maku oli kerrassaan ihana, kiitos oikean voin, joka ei peittynyt liian sokerin takia. Nautimme pannarit ilman sen isompia lisukkeita, joskus yksinkertainen on kaunista. Tästä gluteenittomasta versiosta tykkäsin itse asiassa enemmän kuin perinteisestä pannarista. Kokeilkaa ja yllättykää! Pienenä plussana mainittakoon vielä, ettei vatsaoireista ollut tietoakaan vaikka kiskaistiinkin yli puoli pellillistä. Hyvä ruoka, parempi olo! :)

7 kommenttia:

  1. Mui!
    Älyttömästi hyvännäköisiä ja maukkaan kuuloisia sapuskoita! Pakko kokeilla reseptejäs! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Piristää kummasti synkkää, sateista perjantai-iltaa.

      Kokeile ihmeessä kehittelemiäni ruokia, sitä varten ne on tänne kirjattu, jotta muutkin saisivat inspiraation laittaa laadukasta, ravitsevaa, mutta silti suht edullista ruokaa. Mikäli innostut kokeilemaan reseptejäni, palaute on enemmän kuin tervetullutta risuja/ruusuja, molemmat käy. :)

      Poista
    2. Varmasti infoon kun saan kokeiltua! Mmm :P

      Poista
  2. Ihanaa, kiitos! Olipa herkullista. Löysin blogin googlesta. Hyvvää tuli, myös kauramaitoon tehtynä :o). Nautiskelimme tätä Pirkka-säilykehedelmien ja kermavaahdon kera.

    VastaaPoista
  3. Hei.
    Mitä Guteenittomia jauhoja sä käytät?
    Kävin meinaan kaupassa ja niitä on joku miljoona siellä =D
    Prismassa löytyy ihan Rainbowsta Sunnuntaihin noi merkit.
    En viitsi heti sitä halvinta ostaa, jos siitä onkin sitten huonoja kokemuksia..Onko eri valmistajien glut. jauhoseoksilla juurikaan eroja leivonnan suhteen?

    P.S Tää sun blogi on mahtavuutta!
    Oon ite alottamassa vehnättömän elämän ja olen opiskelija (tosin 30-vuotias) ja oon saanu näistä sun jutuista tosi paljon ideoita itselle =)
    Keep up the good work =D
    Terkuin, Jansku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Tällä hetkellä olen käyttänyt Pirkan gluteenitonta jauhoseosta (4€/kg). Itse asiassa muita en ole edes kokeillut, joten en osaa vastata kysymykseesi parhaista jauhoista. Sen verran mitä leivontaa harrastan, olen ollut tyytyväinen Pirkan jauhoihin, mutta kokeilemalla selviää, mikä on oma lempparisi. :)

      Oletko jättänyt ruokavaliostasi pelkän vehnän pois vai kenties karsinut kaiken viljan (ts. gluteenin)? Mikäli haluat kokeilla gluteenitonta ruokavaliota, muistathan karsia myös muut gluteenia sisältävät viljat ja elintarvikkeet pois, jotta huomaat vaikutuksen. Toisaalta itsekin syön säännöllisen epäsäännöllisesti 100 % ruisjauhoista tehtyä leipää, vehnäleipä nyt on mautonta muutenkin, joten sitä ei ole ikävä :D

      Kiitos ihanasta palautteesta, mukavaa joulunodotusta sinulle, Jansku! :)

      Poista
  4. Tein tämän kookosmaitoon. Hyvää oli :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...