maanantai 17. joulukuuta 2012

Ruokasuunnitelma soturimalliin

Hyvä minä! Viime viikon ruokasuunnitelma budjetteineen piti, nälkä lähti ja ruoka maistui. Osa ruoasta jäi jopa syömättä (melkein koko paketti kananmunia, pari punajuurta, pala juustoa, salaattia, kirsikkatomaatteja, kaksi 100 g annospalaa seitiä...) Onnistuneen edellisen viikon ruokasuunnitelman jatkoksi isken nyt uutta suunnitelmaa tiskiin. Näillä mennään!

Tämä viikko mennään Warrior Dietin mallia mukaillen, johon kuuluu yksi iso ateria päivässä+ nälän mukaan 1-2 välipalaa. Päivällinen tulee siis olemaan massiivinen, lähes koko päivän energiatarpeen kattava. Riittävän energiansaannin takaamiseksi, keittelin heti aamusta pari litraa marjakiisseliä, jota on tarkoitus nauttia kermavaahdon kera jälkiruoaksi päivällisen yhteydessä. Viikon ruokabudjetti on sama kuin edelliselläkin viikolla, max. 50 euroa. Uskon kuitenkin, että ihan koko summa ei tule kulumaan, koska viikonloppuna lähdemme joulun viettoon kotiseudulle Kainuuseen (olenko ikinä maininnut, että olen sieltä kotoisin?). Laskeskelin ruokaan kuluvan tällä viikolla n. 40 euroa. Katsotaan myöhemmin, pitävätkö laskelmat paikkansa. :)

Joka tapauksessa, näin olen suunnitellut syöväni:

Maanantai:
Mantelijauhoilla leivitetyt kalapuikot
remoulade-kastike ja tuoresalaatti

Tiistai:
Lindströmin pihvit kukkakaalimuusilla
sipuli-sieni-kermamuhennos ja tuoresalaatti

Keskiviikko:
Lindströmin pihvit kukkakaalimuusilla,
 sipuli-sieni-kermamuhennos ja tuoresalaatti

Torstai:
Karppi-burger kahdella jauhelihapihvillä
cheddar-sulatejuustoa, remoulade-kastiketta, sipulia, tomaattia, kurkkua, salaattia

Perjantai:
Karppi-burger kahdella jauhelihapihvillä
cheddar-sulatejuustoa, remoulade-kastiketta, sipulia, tomaattia, kurkkua, salaattia

Lauantaina:
Reissuun lähtö, luovaa jämäruokaa

Lisäksi:
marjakiisseliä kermavaahdolla
marjaisia rahkasmoothieita

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Kiva kuulla kokemuksiasi tästä ruokailumallista! Olen nimittäin itekin sitä mieltä, että ei ihmisen tarvi koko ajan pupeltaa välipalaa välipalan perään! Taidanpa myös kokeilla tätä kerran päivässä kunnon satsi -taktiikkaa...
    Mutta joulun jälkeen vasta....sillon kun alkaa taas uusi, terveeellisempi elämä :) Mukavaa joulua!!

    VastaaPoista
  2. Hei Karppikissa. Olen tuskaillut ylipainon kanssa jonkin aikaa ja samalla mättänyt pahoja kevyt-ruokia naamaani. Olen kiinnostunut karppauksesta ja ottanut siitä paljon selvää, mutta minulle on toitotettu, että se on niin kallista puuhaa ja kun opiskelija olen minäkin, niin olen sitten kiltisti syönyt niitä ruisleipiä ja makaroneja, mutta ne tympii, paino ei laske ja on huono olo. Joten kiitos sinulle ihanasta blogistasi, että olet kirjoitellut ruokapäiväkirjaa ja viikkosuunnitelmia. Ne auttavat minua paljon ja odotan innolla karppauksen aikaansaamaa painonpudotusta. Jään ehdottomasti seuraamaan blogiasi! Kivaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Kiitokset ihanasta kommentista. :)

      Ihan ensiksi mainittakoon, että karppaus todellakin sopii myös pienellä budjetilla eläville. Kun valmistat itse ruokasi peruselintarvikkeita luovasti hyödyntäen, ei karppaus ole sen kalliimpaa kuin virallisterveellisen ruokavalion noudattaminen.

      Olen ollut itsekin lievästi ylipainoinen teiniajoista lähtien, mutta kolme vuotta sitten karppauksen löydettyäni kiloja on tippunut sen verran, että voin kutsua itseäni normaalipainoiseksi. Liikunnalla en laihtunut, muutos tapahtui pelkällä ruokavaliomuutoksella. Lisäksi liuta muita pieniä terveysongelmia on kadonnut ruokavalion vaihdoksen myötä. Elämä on huomattavasti helpompaa ilman atooppista ihottumaa, närästystä, vatsavaivoja ja migreeniä. :)

      Suosittelen vähähiilihydraattista ruokavaliota erittäin lämpimästi!

      Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan karppielämään! Kuulisin myös mielelläni, millaisia tuloksia ruokavaliomuutos saa sinussa aikaiseksi. :)

      Tsemppiä muutokseen ja mahtavaa Uutta vuotta sinulle!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...