tiistai 18. joulukuuta 2012

Lindströmin pihvit



Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa Lindströmin pihvien valmistusta. Sekä omasta, että avokin mielestä kokeilu kannatti: pihvit olivan ihanan meheviä ja makua riitti. Lisukkeena tarjoilin (voiko sanoa tarjoilin, kun valmistaa kotiruokaa avokille?!) kermaista suppilovahveromuhennosta ja kukkakaalimuusia. Olipa hyvää! Sekä minä, että avokki syötiin masut niin täyteet, että kilpailimme syönnin jälkeen siitä, kumpi keittää kahvit. :D Mitään sokerihumalaa ei syönnistä seurannut, ainostaan tunne, että todellakin on syönyt. No, nyt on päivän energiatarve täytetty ja pääsen siirtymään kämpän siivoamiseen. Tässä vielä reseptiä Lindströmin pihveihin:

400 g naudan jauhelihaa
2 isohkoa punajuurta
1 sipuli
1 tl psylliumia
½ dl kermaa
1 kananmuna
1½ tl suolaa
mustapippuria
paistamiseen voita ja öljyä 

Kuori punajuuret, raasta. Hienonna sipuli. 
Paista punajuuri-sipuliseosta pannulla voissa melko miedolla lämmöllä n. 15 min, kunnes pehmenevät ja makeutuvat. Laita sillä välin psyllium turpoamaan kermatilkkaan. 
Lisää joukkoon kananmuna, jauheliha ja mausteet. Sekoita hyvin. 
Lisää nyt punajuuri-sipuliseos jauhelihamassan joukkoon ja pyörittele ainekset sekaisin. 
Voit antaa massan tekeytyä jääkaapissa tunnin verran tai voit paistaa pihvit heti.

Jaa taikina kahdeksaan osaan, taputtele n. 1cm paksuisiksi pihveiksi. Paista kaikkiin pihveihin voi-öljyseoksessa kaunis väri pintaan ja asettele leivinpaperin päälle. Siirrä uuniin 175 asteeseen n. 15 minuutiksi kypsymään. Nauti esim. kukkakaalimuusin ja kermaisen suppilovahveromuhennoksen kera.

3 kommenttia:

  1. Hei Karppikissa! Aivan mahtavan hieno blogi sulla! Paljon samoja ajatuksia joten kiinnostuneena olen lueskellut ja alan kokeilee ihania reseptejä : )

    Oli kiva lukea ateriarytmistä (olen saman havainnut että 2-3 ateriaa/vrk riittää jos ovat oikein koostetut) Hiilareita syömällä voi pupeltaa vaikka tunnin välein tulematta koskaan kylläiseksi. Samoin kauppalistat ja päivän syömiset olivat mielenkiintoisia. Itsekkin opiskelijana sama pulma...

    Itse aloittelen uudestaan vhh elämää noin vuoden lähes kokonaan hiilarimaassa porsastelleena. Nyt alkaa riittää tää jatkuva puputtaminen, sokerihimo ja monta kiloa lisämassaa. Tiedän että se lähtee nopeasti kunhan pääsen vauhtiin. 3 vuotta sitten tutustuin ekan kerran aiheeseen ja jäin koukkuun samantien! Niin mahtava fiilis ja nopeasti kadonnut mahamakkara saivat vakuuttuneeksi että tämä on se elämäntapa jolla haluan olla : )

    Hyvää ja maukasta Uutta vuotta sinulle! : )

    Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Linda,

      Lämpimät kiitokset ihanasta palautteesta, sait hymyn kasvoilleni!
      Saman meininki jatkuu myös vuonna 2013. Luvassa on siis astetta terveellisempää ruokaa opiskelijabudjetilla.

      Tsemppiä sinulle ruokavaliomuutoksen suhteen! Itsekin yritän ryhdistäytyä ruokailuissa. Närästystä, turvotusta ja vatsanväänteitä on podettu taas kyllästymiseen asti. Takana on liikaa joulusuklaata, pipareita, torttuja...apua mikä olo! Terveellinen tammikuu, täältä tullaan. :D

      Ja hei, kokeile ihmeessä reseptejä! Otan myös mielelläni palautetta, risut ja ruusut, molemmat kelpaa.

      Mahtavaa Uutta vuotta sinnekin päin! :)

      Poista
  2. Hyvä ohje oli! Toimi kivasti parilla modauksella maustamisessa: Lisäsin kapriksia ja kokonaisen yhden kynnen valkosipulin. Psylliumin jätin pois kun en tuota helposti kaupasta löytänyt. Osittain varmaan tästä syystä rakenne oli hieman hajoava pannulle laittaessa, mutta uunissa kiinteytyivät hyvin. Kylkeen kunnon salaatti ja viherpippurikastike, toimii!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...