maanantai 26. marraskuuta 2012

Kaali-jauhelihakeitto

Ruoat loppuviikoksi, done! No, totta puhuen ehkä torstaihin tai korkeintaan perjantaihin asti, mutta kuitenkin. :)

Keitin tänään 5 litran kattilallisen kaali-jauhelihakeittoa nimittäin. Ja niin hyvää, alle kympillä! Tuosta määrästä luulisi riittävän ainakin 10 annokseen, riippuen hieman nälästä. Silloin yhden annokselle hintaa tulisi n. 80 senttiä! :) Juu, vähän löytyy nitriittiä ja pari muuta lisäainetta pekonin takia.. mutta muuten mennään ihan aidoilla mauilla!

Nam!

Kaali-jauhelihakeitto

2 isoa sipulia
reilu nokare voita
pkt pekonia
700 g jauhelihaa
1,5 kg keräkaalia
1 tl mustapippuria
2-3 tl suolaa 
n. 1,5-2 l vettä

Kuullota sipulit voissa, lisää pekoni ja jauheliha. Ruskista lihat.
Suikaloi sillä välin keräkaali, lisää kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla
(lisämakua saa laittamalla puolet ruususuolaa ja puolet Herbamare-yrttisuolaa).
Lisää lopuksi vesi, hauduta n. 2 tuntia.

 Itse tykkään nauttia voinokareen ja ketsupin(!) kanssa. :)

5 kommenttia:

  1. Ei jukra, ihana ihana resepti! Pitkästä aikaa palasin blogisi pariin (pahoittelut yltiöpäisestä hiljaisuudesta :(...) ja löysin reseptin, jona toteutan aivan pallosalamana. Kaikki aineet löytyy jopa jääkaapista (englannissa asuessa pekoni on jääkaapin vakiovarustus) ja mietinkin juuri tänään, mitä sitä tuolle jauhelihalle taas tekisi. :) Tässäpä oiva ohje, kiitos suuresti.

    Mitä sinun elämääsi muuten kuuluu? Lähdenkin oitis selaamaan kaikkia menettämiäni tekstejä... Mukavaa alkutalvea sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Maria, pitkästä aikaa! :)

      Kaalia, pekonia, sipulia, jauhelihaa.. ei voi epäonnistua! Kunhan tosiaan malttaa hauduttaa keittoa sen pari tuntia. Itselläni maltti meinaa suunnilleen puolessa välissä loppua kesken ja viimeisen tunnin kulutan seisomalla hellan edessä maistellen lusikalla jatkuvasti, "olisiko kaali jo riittävän kypsää"... :D

      Kiitos kysymästä, hyvää kuuluu! Karppiruoka maistuu edelleen, opiskelutkin etenevät ainakin jollain vauhdilla. Pientä stressinpoikasta meinaa kaikkien kiireiden yhteensovittamisen takia olla, mutta eiköhän tästä selvitä. Avokki juuri selitti, kuinka kauhuissaan oli herännyt viime yönä, kun unissani aloin häntä uhkailemaan/syyttelemään asiasta, jota en ikinä hänelle paljastanut (itsellä ei mitään muistikuvia tapahtuneesta). Silmät auki, puoliksi istuma-asentoon nousseena olin hänelle kovaan ääneen selkeällä suomen kielellä selittänyt "Sinä sen teit, sinä olet syypää.." Pieniä stressiunia... :)

      Että näin. Mukavaa joulun odotusta sinne päin maailmaa! :)

      Poista
  2. Ei voi epäonnistua ja halpaa ruokaa! :) Mutta ketsuppi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ketsuppi ja kaali, toimii! Nakkikeitto ketsupilla on myös ihan parasta, jos siis vielä söisin nakkikeittoa. :)

      Poista
  3. Mahtava ohje, pakko kokeilla tätä heti seuraavaksi kunhan saan eilen tekemäni kaalilaatikon tuhottua ensin :) Tämä on just semmonen ohje joita itsekin opiskelijana kaipaan. Sitäpaitsi kaaliruoat rocks!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...