lauantai 11. elokuuta 2012

Gluteeniton hiilaritankkaus

Ei niin karppi päivällinen lauantain kunniaksi :)
 Tervehdys!

Kesälomareissut on nyt reissailtu, työt ja koulut kutsuvat jälleen parin viikon päästä. Arki <3

Kesästä 2012 ei tullut mitään jättimenestystä painonhallinnan/laihduttamisen osalta, vaikka aluksi niin suunnittelinkin. Pikemminkin päinvastoin. Kesä-heinäkuun aikana ehdin hankkimaan itselleni muutaman extrakilon, joita olen tämän viikon ajan kaikessa hiljaisuudessa laihdutellut pois. Vielä on matkaa parin kilon verran toukokuisiin lukemiin, mutta hiljaa hyvä tulee. En jaksa lähteä stressaamaan muutamaa kesäkiloa. :)

Maanantaina palasin takasin ruotuun ja aloitin terveellisemmän, karpimman elämän.
Tämä viikko on ollut varsin tiukka starttiviikko. Maanantaista perjantaihin päivittäinen hh-saanti pyöri siinä 20-25g/vrk kieppeillä, jolla saa ylimääräiset nesteet (kiitos siitä muutamalle sipsipussille) nitistettyä.

Torstai-iltana ajatus hiilaritankkauspäivästä alkoi kovin houkuttelemaan. Satuimme nimittäin bongaamaan avokin kanssa Prismasta gluteenittoman pastan, josta löytyy tasan kaksi ainesosaa: maissia ja vettä. Hyvin monet muut gluteenittomat pastat sisältävät soijaa, emulgointiaineita (E471) ym. turhuuksia, joita pyrimme ruoassamme välttämään.

Hintakaan ei gluttaripastalla ollut lainkaan paha. 500g paketti maksoi vain reilut 2€ (muistaakseni 4,30€/kg).
Siitä inspiroituneena valmistin tänään yhtä kaikkien aikojen lempiruokaamme:

Valkosipulista katkarapupastaa, tuoretomaattia ja rucolaa

Tästä ei hiilaritankkaus parane!  
Ruokajuomaksi nautittiin lasit punaviiniä. Toimii!

 Jatkossa ajattelin pitää hiilaripäivän suunnilleen 2-3 kertaa/kk. Tarkoituksenani on kokeilla, vauhdittaako silloin tällöin tapahtuva hiilaritankkaus laihduttamista. Perusmakaronit, leivät ja spagetit jäävät jatkossakin kaupan hyllylle, sillä pasta-ateriat ajattelin nauttia kropan hyvinvointia ajatellen jatkossakin gluteenittomasti.

Onko teillä kokemuksia satunnaisesta hiilaritankkauksesta? Auttaako se painonhallinnassa/laihduttamisessa vai onko se täysin turhaa? Kertokaa ihan reilusti kokemuksenne, kuulisin mielelläni. :)

Nyt toivottelen kaikille rattoisaa lauantai-illan jatkoa! :)

4 kommenttia:

  1. Mulle tankkauksella on ollut merkitystä ihan henkisen hyvinvoinnin kannalta :D Vaikka karppisapuska onkin hyvää ja ravitsevaa, niin välillä vaan oman mielenterveyteni tähden sallin herkuttelut jätskillä tai vastaavalla. Rajan vedän siihen, että yritän olla syömättä mahdollisimman harvoin mitään sellaista, mistä kroppa tulee kipeäksi (ts. gluteenivilja).

    Toipuvana syömishäiriöisenä (etenkin ahmiminen oli aiemmin valtava ongelma) olen huomannut, että siinä on älytön ero, vetääkö sitä hiilarimättöä siksi, että se nyt sattuu maistumaan tänään erityisen hyvältä, vai siksi, että vituttaa ja on huono päivä ja elämä on syvältä.

    ...tulipas romaani ja osittain aiheen vierestäkin, mutta ainakin postauksesi herätti ajatuksia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi, joskus pitää vain syödä juuri niin kuin mieli tekee, ihan mielenterveyden vuoksi. :)

      Toisin kuin media antaa ymmärtää, karppaajatkin syövät silloin tällöin palan tavallista täytekakkua, syövät muutaman palan suklaata, pari salmiakkia jne. Itse olen huomannut, että nykyisin makeanhimon taltuttamiseen riittää murto-osa makeaa siitä, mitä ennen oli tapana syödä. Pienikin määrä sokeria vaikuttaa paljolta karppaajan lautasella. :)

      Tunnesyömistä on tullut harrastettua minullakin, tosin ongelmaksi asti se ei minulla muodostunut. Uskaltaisin silti väittää, että tiedän tunteen. Ruoka helpottaa oloa hetken, harmittavan lyhyen sellaisen. Sitten iskee huono omatunto siitä, mitä juuri söikään, ja miksi söi.. Kovasti tsemppiä toipumiseen sinulle! :)

      Poista
    2. Ah... Tunnesyöminen. Varmaan melkein jokainen nainen on joskus siitä kärsinyt. Välillä edelleen iskee päiviä, jolloin tekee mieli ostaa jäätelöä tms. pelkästään mielipahan vuoksi. Onneksi nykyään osaan omasta mielestäni paremmin hallita itseäni ja jättää jäätelön kauppaan.

      Itsellekkin kesä toi muutaman ekstrakilon joita tänään aletaan tiputtamaan. Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleen aika hurjia, kun miettii hiilarimääriä. Oltiin ensimmäinen viikko Ahvenanmaalla pyöräilemässä, silloin oli hieman pakko sitä hiilaria enemmän syödä, mutta tälle viikolle ei ole mitään selitystä. :)

      Luin jostain keskustelupalstalta, että joku oli huomannut, että hiilaripäivä n. kerran viikossa nopeuttaa laihtumista. Itsellä ei ole kokemusta. :)

      Poista
  2. pakko pitää välillä hiilaripäivä, muuten sortuu helpommin ja se piristää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...