perjantai 24. elokuuta 2012

Vuohenjuusto-kanahampurilainen (karppi)

Jokunen viikko takaperin Lidlissä oli tarjouksessa kananpojan paistijauhelihaa hintaan 5€/kg. Köyhä opiskelija oli enemmän kuin innoissaan hinta-laatusuhteeltaan erinomaisesta ruoasta, joten ostin heti kolme pakettia, jotka iskin kotona pakkaseen odottamaan käyttöä.

Alkuviikolla otin yhden paketin sulamaan, tarkoituksenani tehdä mehevät, ruokaisat kanahampurilaiset vuohenjuustolla ja makeaksi haudutetulla punasipulilla. Foodgasm! :)



Vuohenjuusto-kanahampurilainen   4:lle

Sämpylä: 
valitsemasi karppi-leipä, itse käytin (juusto-mantelileipää)

Pihvi:
400 g kananpojan paistijauhelihaa
200 g vuohenjuustoa
suolaa ja pippuria
currya
voita

Punasipulilisuke:
2 isoa punasipulia
1 tl hunajaa
loraus sitruunamehua
suolaa ja pippuria
voita

Lisäksi:
jäävuorisalaattia
tomaattirenkaita

Valmista ensin sämpylät. 
Muotoile jauhelihasta neljä n.1 cm paksuista pihviä.
Pilko punasipuli ohuiksi renkaiksi, hauduta pannulla voissa (miedolla lämmöllä) pehmeäksi. 
Mausta hunajalla, suolalla, pippurilla ja lorauksella sitruunamehua.
Siirrä punasipulit sivuun ja paista nyt pihvit. 
Paista toinen puoli pihveistä (n.5 min), mausta pinta currylla, suolalla ja pippurilla. 
Käännä pihvit, lisää vuohenjuustoviipaleet pihvien päälle. 
Jatka paistamista n. 5 min, kunnes pihvi on kypsä ja vuohenjuusto pehmennyt.

Lado ainekset lämpimän sämpylän väliin ja nauti heti.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...