torstai 2. helmikuuta 2012

Jumitusta, argghhh

Tämä viikko on ollut todellinen hyötyliikunnan viikko. Auton ollessa "päivähoidossa" (korjauksessa), päätin maanantaina ottaa kaikki tehot irti, pistää kukkaron nyörejä tiukemmalle ja kävellä kaikki mahdolliset matkat. Yliopistolle matkaa on 2,3 km ja töihin 3,5 km. Harmi vain, että yliopisto ja työpaikka ovat aivan päin vastaisissa suunnissa, koti jää väliin. :) Maanantaina tuli käveltyä 12 km, tiistainta 10 km, keskiviikkona 4 km, tänään tulee 4 km ja huomenna on luvassa ainakin 5 km. Ihan riittävästi minulle. :) Jos olisin kulkenut samat matkat bussilla, jonka kertalippu on 3,2 euroa, olisin nyt 14 x 3,2 € köyhempi, eli 44,8 €. Huh!

Paino on sen sijaan juminut siihen 66 kg paikkeille. Tähän kohtaan on jämähdetty ennenkin. Viime kerralla taisi käydä niin, että tähän sitten jäinkin, kun ei vaan tippunut, ei sitten millään. Tavoite olisi päästä tuonne 62-63 kg nyt aluksi. Vinkkejä, anyone? Kuinka olette selvinneet jumi-vaiheen ohi? Vähähiilarisesta ja lisäaineettomasta ruokavaliosta en luovu, ihan terveyssyistä, joten turha ehdotellakaan mitään dieettikeittoja tai hedelmäpaastoa, mitä näitä nyt onkaan.

Kesällä 2011 kokeilin vähän aikaa EasyDiet- tuotteita. Muutama soppa meni alas ihan nätisti, mutta soijaproteiini ja hiivauute ym. myrkyt, joita en yleensä kehooni pumppaa, alkoivat maistumaan läpi niin pahasti, että jouduin jättämään homman kesken melkein heti alkuunsa. Yleensä en ole ruokaa jättänyt syömättä, enkä yökkäillyt sille, oli miten pahaa tahansa. Mutta täytyy kyllä myöntää, että yökkäilystä ei ollut tulla loppua, aivan järkyttävää p...aa! Kai se on pakko uskoa, ettei meikäläisen kroppakaan enää suostu millä tahansa polttoaineella elämään. Ranttu  se on perkele, laadun suhteen :)

Kyllä muuten eilen taas hiveli makunystyröitä, kun nuijin possun ulkofileen ohuiksi pihveiksi, laitoin marinoitumaan valkosipulilla ja mustapippurilla maustettuun öljyyn. Jääkaappiin tein chilillä ja grillimausteella höystetyn maustevoin. Paistellesani pihvejä valmistin siinä sivussa omena-punasipuli-salsan ja tuoresalaatin. Kaveriksi vielä meheväksi kypsytettyä punasipulia, uu lala! :)

Joo, aamupala kutsuu nyt. Onhan tuo kello jo puoli 11. Tiiä vaikka sais vähän kämppääkin siisittyä tänään, töihin meno on klo 16, siihen asti vois yrittää olla tehokas. Katsotaan, miten käyp :)

2 kommenttia:

  1. Ostin syksyllä noita Easydietpusseja ja voi luoja miten oksettavan makuista oli! Varsinkin suklaavadelma, jonka ajattelin olevan varmasti hyvää. Mutta hyvinhän se täytty, kun piti joka kulaus huuhdella alas isolla kulauksella vettä ennen kuin ehti makustelemaan. Vieläkin niitä on muutama kaapissa, ajattelin tehdä niistä joskus vanukkaan, kun sekin on näköjään mahdollista, en ole vielä kokeillut. Olen maistanut myös Nutrilettia, sitä marjamakua, enkä tykännyt. Olen kokeillut myös Cambridgepusseja, ja ne ovat oikeasti hyviä. Erona on, että kun nuo muut tehdään soijaan, Cambridge tehdään maitoon. Että jos välttämättä haluaa pusseilla laihdutella, niin Cambridge on maultaan ihan ok, etenkin minttusuklaa ja mansikka. Ja vielä niistä patukoista joita ateriankorvikkeina mainostetaan, nehän maistuvat hiekalle eivätkä täytä ainakaan meikäläisen vatsaa.

    Minulla jumii paino aika useinkin, on raivostuttavaa kun paino on viikonkin ajan aina vain se sama, vaikka kuinka koittaa ohjeiden mukaan syödä. Silloin vetäisen joko pussipäivän, tai tavallisesti haen kebabin salaatilla :) Se pistää jostain syystä vatsan toimimaan (ei kuitenkaan sekaisin), ja paino on aina seuraavana päivänä laskenut.

    Olen kuullut että yhden päivän hiilaritankkaus auttaisi huijaamalla kehoa, mutta enpä ole kokeillut. Luin myös että liikunta kerää nestettä lihaksiin :)Syötkö varmasti tarpeeksi rasvaa, etkä liikaa proteiinia? Luin myös että liika proteiini aiheuttaa vaan nälkää. Karppifoorumillahan ne viisaat neuvot luuraavat.

    VastaaPoista
  2. Olen itsekin kuullut tuosta yhden päivän hiilaritankkauksesta, vaikuttaa ihan kokeilun arvoiselta jutulta. Rasvan saannista ei kaiken järjen mukaan pitäisi olla ongelmaa. Kaikki jogurtit ja rahkat olen vaihtanut rasvaisempiin vaihtoehtoihin, salaateissa öljyä, paistamiseen käytän kunnolla voita, juustoa menee, manteleita on mukana välipalana jne.. Pitääpä kokeilla tuota kebabbia salaatilla :D
    Taidan tehdä niin, että ensi viikon liikunnat heitän aika minimiin ja keskityn syömisiini tarkemmin, pari ala-karppipäivää voisi olla ihan paikallaan. Ruokapäiväkirja takaisin käyttöön! :) 65,5 kg, täältä tullaan! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...