maanantai 23. tammikuuta 2012

Sieni-jauhelihapiirakkata

Kylläpä olen taas herkkuja keksiny. Pakastimessa vuodesta 2010 lojuneita herkkutattipusseja löytyy kuin sieniä sateella, joten aika käytellä niitä pois. Vaikkei sienet ole mikään ehdoton suosikkini, näyttäytyvät ne heti ihan eri valossa, kun mausteina on muutakin kuin suolaa ja pippuria. Tämmöistä syötiin meillä tänään, toivottavasti vielä huomennakin. :)

Sieni-jauhelihapiirakka

pohja:
2 dl mantelijauhoa
50 g voita
reilu 3 dl juustoraastetta

täyte:
400 g jauhelihaa
300 g sieniä (minulla herkkutatteja)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
reilusti currya
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

munamaito:
1,5 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

päälle juustoraastetta 

Sulata voi, sekoita sillä välin mantelijauho ja juustoraaste. Lisää voi, ja möyhi tasaiseksi massaksi. Painele taikina sen jälkeen piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa n. 10 min, ehkä hieman reilukin. Kuitenkin niin, että pohja ehtii kypsyä.
Valmista sillä välin täyte. Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipulit ja sienet sekä mausteet, paistele sen aikaa, kun pohja kypsyy uunissa. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
Ota pohja uunista, kaada täyte ja munamaito päälle, ripottele lopuksi juustoraastetta pinnalle ja paista n. 20 min, kunnen piirakka on täysin hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Sitten tulee hankala vaihe: Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa! Keksi sillä välin jotain muuta, joka kiinnittää huomiosi :)

3 kommenttia:

  1. rakastan sieniä yli kaiken. tätä täytyykin testailla!

    VastaaPoista
  2. Ihana resepti oli tämä,nami nam! Kiitoksia siitä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...