perjantai 27. tammikuuta 2012

Pakkaspäivän kana-kasvissosekeitto

Tätä sosekeittoa ei ole turhilla lisäaineilla pilattu, sulatejuusto ainoa poikkeus.
Maku syntyy hyvistä raaka-aineista ja mausteista. Voita unohtamatta!

Mausteinen kana-kasvissosekeitto (8-10 annosta)

1 iso sipuli
2 porkkanaa
450 g kukkakaalia
1 punainen paprika
4 valkosipulin kynttä
1 melko iso kesäkurpitsa
reilusti voita ja öljyä paistamiseen
1- 1,5 litraa vettä (niin että kasvikset peittyvät)
2 broilerin koipireisiä
200 g sulatejuustoa
tulista chilikastiketta
mustapippuria
kurkumaa
currya
suolaa

Valmista ensin broilerin koipi-reidet. Jos käytät maustamattomia, mausta koivet suolalla, pippurilla, currylla, valkosipulilla ja sitruunamehulla. Muista työnnellä mausteita myös nahkan alle. Jätä maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Voit laittaa kanan paistumaan sitten, kun alat valmistamaan sosekeittoa. 200 astetta, 50-60 min.
Pilko kasvikset suht ronskeiksi palasiksi. Kuumenna kattilassa voi ja öljy, lisää sipulit ja porkkanat. Anna kuullottua hetken aikaa. Sen jälkeen loput kasviksista ja mausteita, melko reilulla kädellä niitäkin. Anna muhia hetken. Kaada kattilaan vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua n. 30 minuuttia. Erottele koipi-reisistä lihat ja halutessasi nahka, lisää kattilaan ja soseuta keitto. Nakkaa mukaan sulatejuusto ja kanasta irronnut paistoliemi! Sekoita hyvin. Tarkista suola. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä hetken aikaa, että maut ehtivät tasoittua.
 Maistuu miehillekin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...