sunnuntai 25. marraskuuta 2012

2 viikkoa dieettiä- näin aion syödä

Sunnuntai-illan ratoksi kehittelin itselleni vähähiilihydraattisen ruokasuunnitelman, jota aion noudattaa seuraavat kaksi viikkoa. Tavoitteenani on tiputtaa muutama kilo, mutta erityisesti saada jokin rutiini näihin syömisiin. Tiukka ruokasuunnitelma, jota noudatan kuitenkin suht vähän aikaa auttaa varmasti tämän rutiinin syntymiseen. Samalla kauppalistan teko helpottuu, sillä listan ulkopuolelta ei osteta. Eikö niin? :)

Kokeilen samalla, muuttuuko vointini (lähinnä huonompaan suuntaan) jos syön kaksi palaa leipää päivässä. Toisin sanoen ruokavalioni ei ole täysin gluteeniton.  Mitä tahansa leipää en silti aio syödä. Toinen leipäpala olisi Pirkan maalaislimppuviipale (100% ruista), toinen Polarin näkkileipä (näitä kahta leipää himoitsen kaikista eniten).

Hiilihydraattiraja on 50g/pv. Proteiinia on tarkoitus saada 60-70g/pv, rasvaa n. 100-120g/pv.

Sitten niihin ruokiin:

Aamupala:
1 keitetty kananmuna
1 ruisleipäviipale (voita, juustoa, leikkele/tonnikala)
½ avokado
 kermakahvi

Välipala:
1 keitetty kananmuna
1 näkkileipä (voita, juustoa, leikkele/tonnikala)
kermakahvi

Päivällinen:
100-150 g lihaa/kanaa/kalaa
kasviksia (tuoreena/kypsennettynä)
raejuustoa

Iltapala:
kermaviili, tee

Pieni tarina iltapalaan liittyen: Bongasimme avokin kanssa Prismasta Rainbow:n valmistaman 12% kermaviilin, jonka kilohinta on alle 2 euroa! Yksi 200 g purkki maksaa siis alle 40 senttiä. Opiskelijakukkaro kiittää. :)

Kävikö äsken mielessäsi: Missä lounas?

Juu, lounaan jätin ruokasuunnitelmastani sen takia pois, etten yksinkertaisesti ole nälkäinen pitkään aikaan kunnon aamupalan jälkeen. Pärjään hyvin klo 16 kieppeille pelkän aamupalan (ja ehkä pienen välipalan voimin). Karppaajilla on myös ruokavaliossaan se etu, ettei verensokeri pääse heittelemään suuntaan tai toiseen (vrt. virallisterveellinen runsashiilihydraattinen ruokavalio) ja sitä kautta nälkäkään ei pääse samalla tavalla vaivaamaan. Sen takia ruokailujen rytmillä ei juuri ole merkitystä. Itse olen lähinnä huomannut sen, että mikäli olen ollut syömättä ja juomatta liian pitkän ajan, minua alkaa väsyttää, mutta itse nälkää ei tunnu.

Päivällisen jätin hieman vapaammaksi, se toimii lähinnä suuntaa antavana ohjenuorana. Esim. huomenna ajattelin valmistaa kaali-jauhelihakeittoa, ts. kaalimössöä, kuten sitä meillä kutsutaan. :)

Yllä esitettyä ruokavaliota noudattamalla asetan tavoitteeksi 2 viikon päähän -2kg.
Huomenna käyn puntarilla, pakkohan se on aloitus tietää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...