keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ehkä paras salaatti ikinä!

Kylmäsavulohta, keitettyjä kananmunia, smetanaan tehty sitruunainen kastike ja tuoresalaattipohja. Voiko herkuttelu tästä enää parantua. En ymmärrä miksi en ole ennen tajunnut käyttää kylmäsavulohta salaattiin, toimii aivan törkeän hyvin. Tätä tulen varmasti tekemään jatkossa! :)

Tästä ei herkut parane!
Sitruunainen kastike kalalle

3 rkl smetanaa (itse käytin 20%)
sitruunamehua
Herbamare-yrttisuolaa

Sekoita kaikki ainekset, jätä hetkeksi maustumaan jääkaappin.
Kokeile myös kanan kaverina.

tiistai 15. toukokuuta 2012

Kanapastaa karpisti

Pasta ilman pastaa :)

Aivan kuten aiemmassa postauksessani uhkailinkin, valmistin tänään päivälliseksi kanapastaa karpisti. Yleisön pyynnöstä laitan reseptiä näkyviin, kuinka kyseinen herkku sitten syntyikään. Jokainen voi soveltaa mausteet mieleisekseen, itse tykkään vähän tulisemmasta. :)

Karppikissan kanapasta 2:lle

1 iso kesäkurpitsa
1 punasipuli
pala punaista paprikaa
1 valkosipulin kynsi
300 g miedosti suolattuja broilerin suikaleita
4 sulatejuustoviipaletta (cheddar)
muutama viipale edamia
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
2 tl hunajaa
mustapippuria
chilikastiketta

paistamiseen voita
koristeluun rucolaa

Kuori kesäkurpitsa, raasta karkeimmalla terällä "spagetiksi".
Kuullota voissa punasipuli ja paprikakuutiot.
Lisää inkivääri, valkosipuli, mausteet, hunaja ja lopuksi broilerinsuikaleet. 
Paista broileri kypsäksi.
Sekoita joukkoon kesäkurpitsaspagetti.
 Haihduta siitä irtoava neste pois, jonka jälkeen voit lisätä joukkoon reilun kasan juustoa. 
Hauduta sen aikaa, että juusto sulaa sekaan. 
Nauti heti! :)




 

Ruokien suunnittelua


Lisäksi kaupasta tarttui mukaan:

Kananpojan grilliboksi,  yhteensä 1,8 kg grillattavaa NAM :) (hinnasta -30%)
150g kylmäsavulohta ( hinnasta -30%)
3,5% raejuustoa
300 g palvikinkkua
200 g tummaa suklaata
paketti cheddar-sulatejuustoviipaleita

Ostokset maksoivat yhteensä 36 euroa, ja kyllä, tästä syödään kahdelleen pitkään! :)

Kuvassa näkyvien ruokien lisäksi aiomme

grillata kunnon kasan kanaa,
valmistaa marjaisia rahkasmoothieita parilla suklaapalalla höystettynä, 
nauttia kylmäsavulohi-salaatista.

Mitä herkkuja!


Kotoa löytyi edellisellä kauppareissulla ostettu 700 g paketti  miedosti suolattua kanansuikaletta, josta valmistan tänään kanapastan karpisti, eli käyttämällä pastan tilalla kesäkurpitsaa. Ääh, kuola valuu jo nyt pelkästä ajatuksesta. Hyvä ruoka, täältä tullaan! :)

lauantai 12. toukokuuta 2012

Pari herkullista evästä

Nitriititöntä makkaraa, tuoresalaattia ja punajuuri-keräkaalisalaattia

Ajattelin lisäillä pari kuvaa viime päivien ruoista. Bloggailu on jäänyt hieman vähemmälle viime aikoina, mutta korjataan nyt tällä hieman sitä. :)
Oli muuten pirun hyvä lisäke tuo keräkaalilla jatkettu punajuurisalaatti. Käy todella hyvin esim. grilliruokien lisukkeena, kesäkurpitsalasagnen kanssa ym.

Punajuuri-keräkaalisalaatti

1 osa punajuurisalaattia
2-3 osaa pieneksi pilkottua keräkaalia
1 rkl valkosipulimajoneesia

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mikäli tahdot hieman mausteisempaa, lisää hieman chilikastiketta antamaan potkua.


Tämänpäiväinen aamupala ja päivittäiset omega-3:set :)
Vaikka rypsiöljy ei ole se kaikkein terveellisin rasvanlähde, käytän sitä silloin tällöin majoneesin valmistuksessa. Tällä kertaa tein kurkkumajoneesia, nam! :)

Kurkkumajoneesi

2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
loraus sitruunamehua
2-3 rkl kurkkusalaattia

Ota majoneesia valmistusta varten kapea, korkea astia, johon juuri ja juuri mahtuu sauvasekoitin.
Mittaa  astiaan 2 dl rypsiöljyä ja riko kananmuna joukkoon, lorauta hieman sitruunamehua.
Aloita majoneesin valmistus laittamalla sauvasekoitin astian pohjalle, pyöräytä muutaman kerran varovasti, nosta sauvasekoitinta sitä mukaa kuin majoneesi valmistuu.
Kuulostaa varmasti vaikeammalta kuin onkaan. :)
Sekoita lopuksi majoneesin joukkoon muutama ruokalusikallinen kurkkusalaattia ja jätä maustumaan hetkeksi jääkaappiin. Avot, itse tehty herkullinen kurkkumajo on valmis! :)

Palkintoja ja paljastuksia






Kiitokset Susannalle! :)

Säännöt:

1. Nimeä 15 bloggaajaa. 
2. Ilmoita heidän nimeämisistään heidän blogissaan.
3. Jaa 7 faktaa itsestäsi.
4. Kiitä bloggaajaa joka nimesi sinut.
5. Lisää Versatile Blogger Award kuva blogipostaukseen

Ja nyt ne 7 faktaa minusta:

1. Olen viimeisen päälle luontoihmisiä. Mikään ei saa ajatuksia paremmin pois arjesta, kuin kävely metsän keskellä paikassa, jossa ei kuulu kaupungin melu.

2. Innostus blogin aloittamiseen on muhinut minulla jo n. vuoden päivät. Tarkoituksenani on näyttää mallia, kuinka paljon ruokavaliolla on merkitystä terveyden kannalta. Itsekin ehdin jo painia monista terveysongelmista nuoresta iästä huolimatta, ennen kuin löysin avun vhh-ruokavaliosta.

3. Hiljattain aloittamani hölkkä/juoksuharrastuksen myötä tavoitteenani on pystyä hölkkäämään kesän päätteeksi 5km. Katsotaan, kuinka käy.

4. Olen nuuka ja nautin siitä. :) Tykkään käyttää rahani fiksusti tarkkailemalla hinta-laatusuhdetta. En osta kotiini 100 euron kangasverhoja, koska se olisi silkkaa hulluutta. Esimerkiksi tällä viikolla bongasin aivan törkeän hyvännäköiset ja -laatuiset verhot hintaan 29,90.

5. Tähän väliin yksi painonhallintaan liittyvä paljastus: Olen painanut ylä-asteella parhaimmillaan 76 kg (pituus n.167cm), josta olen laihduttanut nykyisiin mittoihini yhteensä -11kg. Huh!

6. Jos joutuisin valitsemaan sipsit tai karkit, valitsisin hetkeäkään epäröimättä sipsit. En ole oikeastaan ikinä ollut perso makealle. Nykyisin valitsisin vielä pelkät merisuolalla maustetut sipsit, koska E621 ym. myrkyt eivät kuulu elimistööni. Natriumglutamaatti on ainakin itselläni yksi selkeä migreenin laukaisija, jonka takia pyrin kiertämään kyseisen aineen kaukaa.

7. Lopuksi paljastettakoon pieni fakta karkinsyöntitavoistani: 

Kumpikaan meistä, avokki tai minä, ei himoitse karkkeja paitsi kaksi kertaa vuodessa. Silloin kun irtokarkit ovat tarjouksessa 5€/kg, ostamme valtavan 700-1000g pussin namuja ja vedämme koko pussin parissa päivässä. Sen jälkeen jaksaa taas odottaa puoli vuotta seuravaa mässäilypäivää :D Toki siinä välissä kuluu muutama levy tummaa suklaata ja pari pussillista salmiakkeja, mutta kun puhutaan ehkä 1-2 palasta suklaata tai salmiakkia/päivä, eivät määrät vielä kovin suuriksi nouse, jotta niistä isompaa haittaa olisi. Kyllä, karppaajakin on inhimillinen ihminen ja syö joskus karkkia, mutta vain joskus. :)

Sitten muutama, joille laitan palkinnon kiertämään:






keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Ruokapäiväkirja 9.5.

12.00 kermarahka
14.00 makkaraa, tuoresalaattia ja punajuuri-keräkaalisalaattia
16.30 puolikas proteiinipatukka (hh 5g)
18.00 riisiä, kermaista kookoskanakastiketta

+ pari litraa vettä

Hh 70 g
R 106 g
P 91 g
kcal 1590

Liikunta: 2,5 km, josta puolet kävelyä, puolet hölkkää

Kiire sen kuin jatkuu, elän edelleen siinä toivossa, että ensi viikolla hellittää. Nyt palailen valmistautumaan huomista orkesterinjohdon tenttiä varten. Illanjatkoja! :)

maanantai 7. toukokuuta 2012

Ruokapäiväkirja 7.5.

Tähän väliin päivitän pikaisesti ruokapäikyn näkyville.

9.00: maitokahvi
11.30: lohi-katkarapusalaatti, keitetty kananmuna
19.00: kermainen kanakastike, tuoresalaatti, keräkaali-punajuurisalaatti
20-22: 6 palaa tummaa suklaata, 2 kuppia kahvia +1 tl kookosöljyä

+ pari litraa vettä ja 2 kalaöljykapselia

Liikunta: 3 km kävely/juoksulenkki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...