sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Gluteenittomat porkkanasämpylät

Innostuin tänään kokeilemaan gluteenittomia porkkanasämpylöitä. Selailin useita reseptejä netistä, mutta en löytänyt itseäni täysin miellyttävää kokonaisuutta. Siispä hyppäsin rohkeana tuntemattomaan ja sovelsin täysin omasta päästäni. Lopputuloksena syntyi 20 kappaletta oikein suloisia, pehmoisia, pieniä ja pyöreitä porkkanasämpylöitä!

Laskeskelin finelissä hieman sämpylöiden ravintoarvoja. Aivan kaikkia raaka-aineita ei fineli tunnistanut, joten laskelmat heittävät jokusen gramman todellisesta. Mitä tulee hiilihydraattien laskemiseen, noudatan hyvin pitkälle fiilispohjaista linjaa. Joskus viihdyn täysin ketokarppina, useimmiten hiilihydraatit pyörivät siinä 40-6og/päivä. Näin ollen muutaman gramman heitoilla ei ainakaan omalla kohdallani ole merkitystä. Laskelmieni mukaan porkkanasämpylä sisältää hiilihydraattia n. 8 g, proteiinia 5 g ja rasvaa 7 g. Suosittelen kuitenkin halkaisemaan sämpylän ja lisäämään levitteet, leikkeleet ja muut lisukkeet kummallekin puoliskolle. Näin sinulla on hieman paremmat mahdollisuudet vastustaa ottamasta toista, tai kolmatta sämpylää... :)


Gluteenittomat porkkanasämpylät (20 kpl)

2 rkl tattarihiutaleita
2 reilua tl psylliumia
2 reilua tl leivinjauhetta
2 dl kaurajauhoja (GL)
2 dl teff-jauhoja (GL)
2 rkl seesaminsiemeniä
2 dl juustoraastetta
2 dl porkkanaraastetta
6 kananmunaa
4 rkl oliiviöljyä tai voisulaa
1 tl suolaa
n. 2 dl vettä

Sekoita kulhossa kaikki sämpylätaikinan ainekset. 
Anna taikinan tekeytyä hetken aikaa ja sekoita vielä kertaalleen.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Sulla on niin herkullisia ohjeita täällä blogissa! Oon taas innostunu karppauksesta (edellisen kerran 3v sitten...), ja tulin heti tsekkaamaan sun blogin. Olis kiva lukea kuulumisia useamminkin ;)

    VastaaPoista
  2. Yyyh just kun löysin ihanan blogin niin huomasin että tämä on vaipunut hiljaiseloon! Mahdatko vielä palata päivittelemään? :) Jaoin karppiburgerisi omassa blogissani ja linkkasin ohjeen täältä napatuksi.

    VastaaPoista
  3. Testasin näitä, ja olivat kyllä aivan mahtavia! Perhekin tykkäsi kovasti :)

    Alunperin päädyin blogiisi kilpirauhasen vajaatoiminta -hakusanalla ja päädyin postaukseesi vuodelta 2012, jossa kerrot ruokavalion vaikutuksesta hypotyreoosiin. Jos kysymys ei ole liian henkilökohtainen, haluaisin kuulla, miten ruokavaliosi on auttanut ja miten sinulla sujuu nykyään? Onko vajaatoiminta haitannut laihduttamista?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...