sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ruokasuunnitelma 22.4-28.4

Täältä pesee, tulevan viikon ruokasuunnitelma, josta ei maitoa, viljaa ja valmisruokaa löydy! :) Päivän aikana syön kolme reilua ateriaa niin, että nälkää lähtee. Juon reilusti vettä ja yrtti/inkivääriteetä, muutakin teetä varmasti menee kahvin tilalla. Hirmu innolla odotan tulevaa viikkoa ja sitä alkaako oloni parantua entisestään uudella ruokavaliolla. Mutta nyt niitä ruokia:

Maanantai
  • juustoton mantelileipä lisukkeineen, jogurtti kookoskermasta ja marjoista, ½ avokado
  • kanasalaatti currymajoneesilla, pari palaa tummaa suklaata
  • muusi bataatista, kukkakaalista ja jauhelihasta
Tiistai
  • juustoton mantelileipä lisukkeineen, jogurtti kookoskermasta ja marjoista, ½ avokado
  • kanasalaatti currymajoneesilla, pari palaa tummaa suklaata
  • pyttipannu bataatista, kesäkurpitsasta ja makkarasta, paistettu kananmuna
Keskiviikko
  • juustoton mantelileipä lisukkeineen, jogurtti kookoskermasta ja marjoista, ½ avokado
  • muusi bataatista, kukkakaalista ja jauhelihasta
  • paistettua kalaa ja kasviksia
Torstai
  • juustoton mantelileipä lisukkeineen, jogurtti kookoskermasta ja marjoista, ½ avokado
  • karppisubi meetvurstilla, kasviksilla ja kurkkumajoneesilla
  • kebakoita, tulista tomaattisalsaa, kurkkumajoneesia ja salaattia
Perjantai
  • juustoton mantelileipä lisukkeineen, jogurtti kookoskermasta ja marjoista, ½ avokado
  • kebakoita, tulista tomaattisalsaa, chilimajoneesia ja salaattia
  • bataattiranskalaisia ja nitriititöntä lenkkiä, chilimajoneesia ja salaattia
Viikonloppuna
  • juustoton mantelileipä lisukkeineen, jogurtti kookoskermasta ja marjoista, ½ avokado
  • banaanilettuja
  • tulista kookoksen makuista bataatti-broilerikeittoa
  • karppisubeja (täytteet sen mukaan, mitä kaapista vielä löytyy) + muita jämiä :)

Siinäpä se olis. Tarkennan vielä, että majoneesi, mitä käytän on aina kotitekoista, miedon makuiseen oliiviöljyyn valmistettua, ei siis valmiskamaa. :)

Huomenna suuntaan ruokakauppaan heti aamusta, ostan tarvikkeet alkuviikon ruokiin. Ah, mikä ihana tunne. Ainakaan viikkoon ei tarvitse miettiä, mitä sitä tänään söisi. Niinhän se menee, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Stressittömämpää ensi viikkoa itse kullekin! Nauttikaa elämästä ja auringosta! :)

P.S. Kiinnostaako kuulla, paljonko kyseisen ruokalistan toteuttaminen maksoi? :)

10 kommenttia:

  1. Hei! Olen vasta alkanut tutustumaan vhh-ruokavalioon ja sitä kautta löysinkin blogisi. Miten bataatti sopii ruokavalioosi. Eikö siinä ole hirveästi hiilareita? Vai oletko ottanut sen linja, että kaikki kasvikset ym. käy? Kerro tietämättömälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Bataatin olen lisännyt ruokavalion vasta hiljattain. On totta, että hiilihydraattia siinä on enemmän kuin esim. perunassa, eikä se tiukalle alakarppaajalle silloin sovikaan (kuten ei perunakaan). Bataatti on kuitenkin ravinnesisällöltään rikkaampi kuin peruna, ja koska olen nyt ottanut hiukan löysemmän linjan hiilareiden tarkkailussa (nyk. en tavoittele 20-30hh/pv), sopii n.200 g bataattia päivän yhdelle aterialle silti hiilarimäärää liikaa nostamatta(bataatissa hh 20g/100g). Muut päivän ruoat ovatkin puhdasta karppilinjaa. Sen ansiosta kokonaisuus on täysin vhh. :)

      Ruokavaliossani kasviksia kuluu monipuolisesti, juureksista lähinnä porkkanaa, punajuurta ja nykyisin bataattia. Mitä nopeammin haluat tuloksia, sitä alemmas suosittelen hiilarimäärää karsimaan. Liikuntaa maltillisesti oman voinnin mukaan. Mikäli tavoittelet painonpudotusta, liikunta on sivuseikka. Pääpaino on ruokavaliossa. Jos se on kunnossa, muutosta tapahtuu varmasti! :)

      Poista
  2. Miten muuten avokkisi sihtautuu tähän muuutokseen? Lähitkö hän mukaan? :) Mielenkiintoista seurata, miten koet paleo- ruokavalion :) Itse en kyllä varmaankaan olisi valmis luopumaan ihanista herkkujuustoista tai kermavaahdosta (varsinkaan nyt, kun tulee kesä) :D. Toisaalta, itsellä kyllä vatsa tykkää tästä vhh-ruokavaliosta, joten tarvetta muutokseen ei edes ole :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moe!

      Avokki on myös mukana muutoksessa, kiitos kysymästä. :) Kävin hetki sitten tarkistamassa asian häneltä, näin hän asiasta tuumasi:

      "Pikkuisen tämmöstä nörttiä ahdistaa kun aamupalalla ei olekaan rahkaa, eikä pitkin päivää juotavaa kahvia..." Uskoi kuitenkin selviävänsä. Voi olla, että avokki juo kermakahvia vielä jatkossa, mutta muut ruoat noudattavatkin paleota. (minä kun olen meistä se ruokaa valmistava osapuoli) :P

      Ihan kokeilumielessä minäkin testaan tätä ruokavaliota. Jos en huomaa riittävän suuria muutoksia kuukauden, kahden aikana, palaan luultavasti käyttämään jonkin verran maitotuotteita. Kai minulla on jokin pakkomielle haastaa itseni kokeilemaan uusia juttuja, kykenenkö hillitsemään itseni kaiken maailman herkkujen suhteen.. Olen kuitenkin ollut teini-ikäisenä karkkilakossa puoli vuotta putkeen (kolmesti) ilman mitään ongelmia, opetellut irti ainaisesta leivän puputtamisesta, eikä siinäkään ole enää haastetta. Maitotuotteet olkoon seuraava haaste, jos näin voi sanoa! :)

      Poista
  3. Moikka! Kiinnostavaa! Olen itsekkin pohtinut siirtymistä vhh:sta vähän enemmän paleon puolellle, koska tuntuu että maitotuotteet aiheuttavat limaisuutta ja kun olen muutenkin allerginen kaiken maailman heinille mitä nytkin kukkii niin selvästi olo tukkoisempi mitä enemmän mätän dairya... Toisaalta en hirveästi edes pidä maitotuotteista mutta helppouden takia olen niitä sisällyttänyt vhh:n.

    Viime aikoina olen alkanut kiinnostumaan myös raakaravinnosta sen vuoksi että saisi mahdollisimman paljon pidettyä tallessa kaiken maailman entsyymit kun ei niin kauheesti kuumentaisi kaikkea. Mutta toisaalta tuntuu että raakailu on aika hiilaripitoista, paljon käytetään taateleita ym kuivattuja herkkuja joten tuntuu että hiilarihimo saa vallan kun semmosta syö vaikkakin monet raakasafkat ovat todella herkullisia. Jotenkin kun alkais yhdistellä vhh/palea/raw niin alkais varmaan olee aika ideaali ruokaympyrä : )

    Olet muuten ihanan reipas kokeilemaan kaikkea, onnittelut siitä! Itsekkin olen aika samanlainen että innostun kaikesta ja miellään testaan itselläni : ) Kauhistuttaa ihmiset jotka eivät uskalla edes pienen pientä muutosta tehdä edes tilapäisesti mihinkään asiaan elämässään. Haaveilevat kovasti, mutta aika käy ja elämä lyhyt! = )

    P.S Kermainen kikhernekeitto ON TODELLA SAIRAAN HYVÄÄ! Tein just ja myös söin just koko satsin itekseni niin että ukko läks hakee sapuskaa itelleen ; )

    Terkuin Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Linda!

      Kiitokset ihanasta kommentista, sait hymyn huulilleni! :)

      Olen kanssasi samaa mieltä, mitä tulee raakaravintoon. Ideana kuulostaa fiksulta, mutta sokerin määrä vaikuttaa varsin huikealta, varsinkin kun toleranssi sokeriin ym. makeaan on erittäin matalalla. Esimerkiksi tavallainen pieni maitosuklaapatukka maistuu nykyisin ällöttävän makealta. Minulle on suorastaan saavutus syödä koko 50 gramman patukka, kun ennen siinä ei ollut mitään ongelmaa. On inhottava tunne, kun makea liisteri jumittuu kitalakeen.. Tämä toimikoon todisteena sille, että olen todellakin vieroittunut sokerista. Juuri sen takia raakaravinto ei ainakaan suuressa mittakaavassa toteutettuna innosta. Ehkä niihin pieniin herkutteluhetkiin, jolloin makeampi eväs ei haittaa, voisi soveltaakin jotain hyvää raakareseptiä browniesta, kakuista, kekseistä. Kuka tietää, ehkä vielä jonain päivänä. :)

      Poista
  4. Ja niin toki kiinnostaa paljonko ruokalasku kustansi? : )

    Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, laittelen loppuviikosta kokonaissummaa, kunhan olen kaiken tarvittavan ostanut. :)

      Poista
  5. Ok, kiva! : ) Mun on pakko saada lisää ihanaa keittoa ja ajattelin tuunata pikkasen ettei tarvi lähteä kauppaan. Eli suunnitteilla olis laittaa puolet papuja, puolet punasia linssejä ja kermana kookosta. Kokeilen myös punakaalipaistosta, kuulostaa herkulliselta sekin ja tykkään kaikista kaaleista tosi paljon : )

    Linda

    VastaaPoista
  6. Täällä kans kiinnostunut, joka haluais vähentää maitotuotteita ruokavaliosta :) Oon karpannu jo vuodesta 2005, mutta etenki tuo kahvikerman korvaaminen jollain muulla on ollu mielessä.. Ja nytpä laitanki kokeiluun tuon Santa Marikan coconut creamin :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...