keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Muusi bataatista, kukkakaalista ja jauhelihasta

Eilen illalla oli jo niin pitkä päivä takana, että oli aivan pakko tehdä helppoa ruokaa. Kaipasin jotain lämmittävää, mutta ei kuitenkaan tulista. Niinpä tein lempeästi chilillä maustettua bataatti-kukkakaalimuusia, johon sotkin vielä paketillisen jauhelihaa sekä sipulin joukkoon. Avokkikin riemastui yltiöhelposta ruoasta: "Tämä on mun lempimuusia!"
Loppupeleissä ruoan juju piili siinä, että jauheliha on maustettu kebabmauste-seoksella (ihan oikeasti mausteita, ei sis. arominvahventeita) ja tulisella chilikastikkeella. Pieni tulisuus toimii bataatin kanssa mainiosti, lämmittää niin mieltä kuin kehoa! On ehdottomasti parempaa kuin pelkkä suolalla ja voilla maustettu muusi. :) Ohje kuuluu suunnilleen näin:


Lämmittävä muusi bataatista, kukkakaalista ja jauhelihasta

1 bataatti (n.400g)
400 g kukkakaalia
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
chilikastiketta
kebab-maustetta
paprikajauhetta
suolaa
reilusti voita

Leikkaa bataatti melko pieniksi lohkoiksi. 
Heitä kukkakaalin kanssa samaan kattilaan, keitä kypsäksi.
Paista sillä välin jauheliha-sipuliseos. Mausta mieleiseksesi.
Muussaa kasvikset, lisää joukkoon reilu nokare voita sekä paistettu liha-sipuliseos.
 Kääntele ainekset sekaisin, tarkista maku. Nauti vaikkapa raikkaan salaatin kanssa! :)


Sitten vielä loppuun eilisen ruokapäikkyä:

klo 7 juustoton mantelileipä, voita ja leikkelettä, kookosmaitoa ja marjoja
klo 10 pari palaa tummaa suklaata
klo 13 kanasalaatti currymajoneesilla
klo 20 bataatti-kukkis-jauhelihamuusia, paljon!

+ pari litraa vettä, omega-3:set ja B-active-pore


8 kommenttia:

  1. Aina mä haaveilen tuosta kukkakaalimuusista, mut sit mulla ei just satu olemaan kukkakaalia. Ja sitten kun sitä on, niin järsin sen vaan raakana poskeen ihan huomaamattani <:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, ehkä sun täytyy ostaa pakastekukkakaalia muusia varten. Jäistä kukkakaalia kun on hieman hankalampi järsiä. Tai mistä sen tietää.. :D

      Kukkismuusi on kyllä hyvää, siitä ei tule sellaista tukalaa ähkyä, joka seuraa perinteisestä perunamuusista. Suosittelen kokeilemaan! :)

      Poista
  2. Hmm tämä voisi toimia minulle. Pidän periaatteessa bataatsita, mutta sellaisenaan se on yleensä suuhuni liian makeaa. Tässä se voisi tulla esiin aika sopivassa suhteessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkkä bataatti maistuu minunkin suuhun melko makealta, mutta kukkakaali ja chilistä tuleva pieni lämpö painottavat makua mukavasti. :)

      Poista
  3. Mitä kebab- maustetta oikein käytät, kun ei ole aromivahventeita mukana? :P Sellaiselle olisi ehdottomasti käyttöä! Entä mikä cilikastike on kyseessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Hyvä kun kysyit. Kyseessä on Santa marian valmistama kebab-maustesekoitus. Sisältää mustapippuria, paprikaa, juustokuminaa, oreganoa, cayennepippuria, valkosipulia, kurkumaa ja korianteria. :)

      http://www.hellapoliisi.fi/tuotevinkkeja/3549-santa-marian-uutuusmausteet-kebab-taco-ja-piri-piri <- tuolta löytyy kuvausta tuotteesta!

      Chilikastike, jota käytän: Uni-Eagle Sriracha Hot Chilli Sauce.
      Löytyy etnisistä kaupoista. Olen ostanut myös vihreäkorkkista versiota: Sriracha hot chili sauce (kukon kuva etiketissä). Saatavilla muistaakseni citymarketistakin. Hinta-laatusuhde molemmissa erittäin hyvä, ja ovat todella riittoisia!

      Poista
  4. Kiitos, menivät saman tien kauppalappuun ;) Kebab- maustetta olenkin kaipullut, mutta kaikki mitä löytyy tex mex- hyllytä, on täynnä kaikkea epämääräistä.. Samoin valitettavasti monet chilikastikkeet.. Onneksi löytyy tällaisiakin tuotteita :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...