torstai 29. maaliskuuta 2012

Lasagne time


Tänään tämmöistä herkkua! Jotta rasvaa ei missään nimessä tulisi liian vähän, varmistin asian tekemällä aurajuustosta, jogurtista ja lorauksesta kermaa lempeän makuisen aura-kastikkeen, jonka levittelin pirteiksi raidoiksi lasagnen päälle. Aura toi ihan mukavaa vaihtelua, suosittelen! :)

Reseptistä riittää 5-6 herkkusuulle!
 
Lasagne karpisti

1 iso kesäkurpitsa

1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
400-600 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
basilikaa
suolaa
voita

1-2 dl ruokakermaa
juustoraastetta

Kuullota sipulit voissa, lisää jauheliha pannulle, ruskista. Ota sillä välin kesäkurpitsasta juustohöylällä leveitä, ohuita suikaleita. Käsittele koko kesäkurpitsa näin. Lisää pannulle mausteet, tomaattipyre ja -murska, hauduta hetki. Voitele vuoka, ja aloita lasagnen kasaaminen.

1. kerros  jauhelihakastiketta
2. kerros  kesäkurpitsasuikaleita
3. kerros  loraus kermaa
 4. kerros  kourallinen juustoraastetta 

Toista kerroksia niin kauan kuin tavaraa riittää, paista 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Kanasalaatti


Maanantaina paistettu kana on nyt sitten tuhottu. Jäljelle jäänyt yksinäinen rintaleike löysi paikkansa herkullisesta kanasalaatista. Avokki kehui erityisesti kehittelemäni kastikkeen, kanan ja punasipulin yhdistelmää, nam! Muuten mentiin ihan perusaineksilla, jääsalaatilla, kurkulla, tomaatilla ja paprikalla.

Helppo kastike kanalle

kreikkalaista jogurttia
valkosipulijauhetta
taco-mausteseosta
mustapippuria
kurkumaa
currya
suolaa
sitruunamehua
(muutama tippa makeutusta)

Sekoittele kaikki ainekset tasaiseksi, anna maustua jääkaapissa salaatin valmistuksen ajan.

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Uunikana!


Prisman lihahyllyt olivat sunnuntaina pullollaan -30% -lätkällä varustettuja tuotteita. Köyhyysrajan alapuolella elävä opiskelija ei voinut vastustaa halpaa lihaa, varsinkaan kun päiväyskin oli menossa vasta seuraavana päivänä. Mukaan tarttui kuvassa komeileva kokonainen kana, joka oli marinoitu oikeasti mausteilla ja yrteillä, eikä seasta löytynyt juuri muuta kuin pari stabilointiainetta. Hiivauutteet ja e621 loistivat poissaolollaan, hienoa!

Hintaa tälle tuhdille komistukselle jäi 4€/kg. Kokonaisena ostettu kana on erittäin hyvä hinta-laatu-suhteeltaan, sillä perus koipi-reisien lisäksi kokonaisesta kanasta löytyy ne superlihaisat rintaleikkeet, jotka maksavat erikseen marinoimattomana ostettuna jopa 11-13€/kg.

Joka tapauksessa, maanantaina kana päätyi uuniin n.1,5 tunniksi. Tuoresalaatti, valkosipulimajoneesi ja ketsuppi toimivat loistavina lisukkeina mehevän uunikanan kanssa. Ensimmäisenä tuhosimme siipipalat, sen jälkeen iskimme hampaamme kiinni koipi-reisiin. Toisesta rintaleikkeestä tein eilen ruokaisan kanasalaatin, toinen odottaa jääkaapissa seuraavaa kanasalaatin tekoa vielä muutaman tunnin verran. :)

Pakko muuten mainita, että en ole ikinä syönyt yhtä mehevää rintaleikettä! Monesti vähän rasvaa sisältävät rintaleikkeet ovat kuivahkoja ja sitä kautta varsin ankeaa syötävää. Ilmeisesti kokonaisena paistaminen vaikuttaa, koska tällöin muualta kanasta irtoava rasva pääsee "voitelemaan" rintaleikkeitä ja lopputuloksesta tulee mehevä. Olisiko näin, en tiedä.

5 euroa maksanut kana riitti meillä kuuteen reiluun annokseen, ei yhtään hassummin! Eikä ole laadussa valittamista tällä(kään) kertaa. :)

lauantai 24. maaliskuuta 2012

100. postaus omistetaan karppi-burgerille!

Nyt silmät kiinni, kaikki te nälkäiset hyvän ruoan ystävät. Luvassa on supermehevät kuvat päivän hampurilaisesta. Juhlistetaan niillä 100. postaustani :) Täältä pesee!


2 jauhelihapihviä (100% lihaa), cheddarsulatejuustoa, itse tehtyä valkosipulimajoneesia, ketsuppia, kurkkua, tomaattia ja jäävuorisalaattia. Kaikki tämä löytyy juusto-mantelileipästen välistä.

Mikäli tämä ei herätä ruokahaluanne, otetaanpa päivän herkusta vielä lähikuva:

Maistuis varmaan sullekin? :)

Voin jo melkein nähdä kuinka sylki valuu pitkin leukaperiänne, ja ihan syystä. Tämä jos mikä on makuhermoja hivelevää miehenhurmaus-ruokaa! :)

Miksei naisenkin..toimisi ainakin minuun! :D

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Mättöpäivä!


Perjantai-ilta sujahti vallan mukavissa merkeissä. The Voice of Finland yhdistettynä karppiversioon grillilautasesta lähes tulkoon kaikilla mausteilla on yhtä kuin <3

Ruokaan kuului siis grillimausteinen jauhelihapihvi cheddarjuustoviipaleella, paistettua kananmunaa, tuoresalaattia, ketsuppia, sinappia ja sipulisilppua!

Jauhelihapihveistä kirjoittelin jokunen aika takaperin. Kyseessä on siis pelkästä jauhelihasta muotoiltu pihvi, joka paistetaan pannulla voissa ja maustetaan siinä samalla grillimausteella tai suolalla ja pippurilla, kukin tyylillään. Korppujauhoja ja kananmunia ei tarvita. Pihvit pysyvät mainiosti kasassa, kunhan muistaa paistaa Kuumalla pannulla! Ja on oikeasti ihan superhyvää :)

Hintaahan per annos kertyy n.1.5 euroa. Sanoisinko, että hinta-laatu -suhde erittäin hyvä. :P

Nyt jatkan illan viettoa teekupposen ja uuden Kodin Kuvalehden äärellä. Mukavaa viikonlopun alkua! :)

torstai 22. maaliskuuta 2012

Mustikkaherkku


Mustikkaherkku yhdelle

1 dl jäisiä mustikoita
0,75 dl kuohukermaa

Laita ainekset kapeaan, korkeaan sekoitusastiaan. 
Pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi.
Nauti heti!


Tarkoituksenani oli tänä aamuna tehdä marjainen smoothie. Olin ottanut pakastimesta pussillisen mustikoita, jääkaapista kuohukermapurkin, sauvasekoitinkin odotteli sekoituskipon kanssa valmiina. Seuraavaksi otin reilun kourallisen vielä jäisiä mustikoita ja kumosin ne kippoon, jonka jälkeen lisäsin reilun lorauksen kuohukermaa. Sitten vetäisin koko komeuden sauvasekoittimella. Lopputulos oli ihanan jäätelömäinen! Yhtäkkiä en halunnutkaan lisätä rahkaa ja maitoa/vettä, vaan lusikoin itse tehdyn supermustikkaisen jäätelön äkkiä jälkiruokakippoon ja nautin heti.. ah! :) Niin helppoa ja hyvää!



maanantai 19. maaliskuuta 2012

Ei niin perinteinen jauhelihakeitto


Sana jauhelihakeitto ei herätä ei sitten minkäänlaista ruokahalua. Varsinkin kouluissa tarjottava jauhelihakeitto, jossa lilluu lämpimiä juureskönttejä, kumipottuja ja jauhelihaa. Liemi on kyllästetty lisäaineilla, eikä makua ole silti nimeksikään. Rasvakin on unohtunut. Ei kiitos.
Kysyin avokiltani, tehdäänkö tänään jauhelihakeittoa. Edellä mainittu mielikuva taisi täyttää avokkini mielen, koska ilme muuttui suorastaan surulliseksi:

"Eikö mitään parempaa voisi syödä?"

Sillä hetkellä päätin, että perinteinen jauhelihakeitto saa väistyä, täältä tulee parempi, karpimpi, maukkaampi jauhelihakeitto!

Tarvitset näitä:
1 ison sipulin
2-4 valkosipulin kynttä
700 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
pienen purkin tomaattipyrettä
n. 1 litran vettä
1,5 dl kuohukermaa
chilikastiketta
basilikaa
mustapippuria
suolaa
ripauksen sokeria
voita
3 rkl maissitärkkelystä

Sipuli kuullotetaan voissa, lisätään valkosipuli ja jauheliha, jatketaan kuumalla lämmöllä paistamista, kunnes jauheliha ruskistuu. Sen jälkeen lisätään tomaattipyre ja -murska sekä mausteet. Annetaan muhia hetken aikaa, jonka jälkeen lisätään vesi, kerma ja maissitärkkelys. (Sekoita tärkkelys pieneen määrään vettä, ennen kuin lisäät keittoon) Tarkista suola, lisää tarvittaessa. Sitten keitetään sen verran kuin nälkä antaa periksi, 15-30min. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...