tiistai 21. toukokuuta 2013

Ruokasuunnitelma

Viime viikolla ruokailut poikkesivat melkoisesti suunnitellusta. Tällä hetkellä eniten ruokasuunnitelmien paikkansapitämättömyyteen vaikuttaa se, että 5 minuutin kävelymatkan päähän on avattu pari viikkoa sitten kauppa, joka on auki 24/7 ja aina iltaisin sieltä löytyy hillittömän paljon lihaa -50% hintaan. Esimerkiksi viime viikolla mukaani tarttui sieltä 700 g naudan paistijauhelihaa hintaan 4,90€/kg ja Atrian XXL-grillipihvejä (jossa oli riittävän lyhyt sisällysluettelo) reilu 4€/kg, paketti oli muistaakseni 900 grammaa. Ai että oli mukava katsoa Suomi-peliä syöden runsaan kokoista pihviateriaa, nam! :)

Aion jatkossakin hyödyntää lähikaupan keltaisella lapulla varustettuja tuotteita, kuuluivat ne ruokasuunnitelmaan tai eivät. Sitä paitsi, pakastin on keksitty. Voin tehdä ruokaa pakkaseen vaikka ihan urakalla pilkkahintaan ja nauttia myöhemmin valmiista, hyvistä ja edullisista aterioista! :P Itse asiassa naudan paistijauheliha päätyikin pakkaseen. Muovailin niistä 6 pihviä, jotka on tarkoitus hyödyntää tämän viikon ruoissa. Tiedossa on siis vähähiilihydraattisia paleoonkin mukavasti sopivia hampurilaisia kurkkumajoneesilla.. Ja kroppa kiittää! :D 

Ehkä jatkossa teenkin ruokasuunnitelmat sen mukaan, mitä tarjoustuotteita olen edellisellä viikolla mukaani napannut. Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon rahaa on mahdollista säästää esimerkiksi kuukauden aikana, jos lihat olisivat pääasiassa puoleen hintaan hankittuja. Ostettuani 700 grammaa naudan paistijauhelihaa ja 900 gramman paketin XXL-pihvejä säästin kuitenkin 7,50€, ja se oli ainoastaan yksi ostosreissu.

Ruokasuunnitelma näyttää tämän viikon osalta seuraavanlaiselta:

Tiistaina
vuohenjuustobroileria, valkosipulivoissa paistettua parsakaalia
kaali-jauhelihakeittoa

Keskiviikkona
vuohenjuustobroileria, valkosipulivoissa paistettua parsakaalia
karppihampurilainen kotitekoisella kurkkumajoneesilla

Torstaina
kinkku-juustomunakas (poikkeuksellisesti tavallista juustoa)
mausteinen jauheliha-bataattimuusi

Perjantaina
 mausteinen jauheliha-bataattimuusi
karppi-subi (kinkkua, kasviksia, kurkkumajoneesia)

Lauantaina
kreikkalainen salaatti kunnon fetajuustosta
karppihampurilainen kotitekoisella kurkkumajoneesilla

Sunnuntain jätän vielä tässä vaiheessa auki, katson sitten loppuviikosta mitä mieleni tekee ja olenko tehnyt jälleen ylihyviä tarjouslihabongauksia... :D Tällä hetkellä näyttää siltä, että tarvitsen kaappiin lähinnä kananmunia, fetajuustoa, oliiviöljyä, kurkkusalaattia ja kasviksia. Lihat löytyvät pakkasesta, vuohenjuuston ostin viime viime viikolla.. Ah, helppoa tämä elämä! :)

2 kommenttia:

 1. missä ihmeessä tällainen kauppa sijaitsee? o.o Meidän lähikaupassa enemmän keltaisia lappuja on vain lauantai-aamuisin. :) Olen itsekin pohtinut valmiin ruuan pakastamista, mutta pakastin on tällä hetkellä niin onnettoman pieni. :( Toisen pakastimen hankinta on kyllä pohdinnassa.

  --salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulusta löytyy.. että tänne vaan! :) Tosin saa nähdä kuinka kauan kestää ennen kuin muutkin löytävät itsensä iltaostoksilta tarjoustuotteita metsästäen. Siinäpä sitten tapellaan keltalappu-lihoista. No ei nyt sentään. :D Mutta onhan tuo mukavaa tehdä hyviä löytöjä, joista opiskelijakukkarokin kiittää. Nykyisin lihankin hinta kun on niin kova (kiitos välikädet S-ryhmä ja Kesko), että ihan huimaa. Eivätkä tuottajat saa siitä kuin murto-osan.. on tämä maailma epäreilu!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...