tiistai 17. heinäkuuta 2012

Pizzaa vähemmällä gluteenilla

Nam!
Tulipas tehtyä kerrassaan herkullinen pizza, vieläpä suht gluteenittomasti. Migreeniin taipuvainen pääkoppani ja gluteeniherkkä masu kiittää. Mausta ei silti tarvinnut tinkiä. Itse asiassa gluteeniton pizzapohja maistui todella lempeälle, paremmalle kuin vehnäpohja. :)

Pizzapohja:
 
½ pkt tuorehiivaa
2 dl vettä
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaurahiutaleita
1 tl psylliumia
½ tl suolaa
2 rkl öljyä

Esimerkkitäyte:

½ purkkia tomaattisalsaa
200 g juustoraastetta
2 paistettua kanan rintafileeleikettä
1 punasipuli (suht pieni)
1 valkosipulin kynsi
2 ananasrengasta
pepperonia/salamia
jalapenoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon öljy ja suola. Lisää sen jälkeen kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taikina on kuuluu olla suht löysää. Levitä taikina lastan avulla leivinpaperille ja anna kohota n. 15 min. Lisää päälle haluamasi täytteet ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15 min. Lähtee pizzannälkä! :)

Yksi annos (1/6 koko pizzasta) sisältää:

Hh: 22
P: 22
R: 19
kcal: n. 350

3 kommenttia:

  1. Teuvon Kuvat noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesänjatkoa.
    www.ttvehkalahti-blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Jee! Karppikissa on palannut, vähän ehdin jo huolestua ;) Minkämerkkistä jauhoseosta käytit? En ole itse vielä uskaltautunut kokeilemaan noita kaupan omia seoksia, ajattelin että jos joku suosittelisi ensin :) Kaurahiutaleiden sijaan voinee käyttää leseitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täällä ollaan. Minnekään en ole hävinnyt. :) Tällä hetkellä kaapista löytyy 1 kg paketti Pirkan gluteenitonta jauhoseosta. (4€/pkt) Aika harvakseltaan sitä käytän, kun pyrin hiilihydraatit pitämään suht matalalla. Mutta hyvää tavaraa on, suosittelen!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...