torstai 7. kesäkuuta 2012

Broilerikiusaus karpisti


Mielenkiinto kokeilla broilerikiusausta karppiversiona kasvoi ylitsepääsemättömäksi, joten löysin itseni tänään kaupasta kahmimasta kyseiseen herkkuruokaan tarvittavia aineksia. Pakko sanoa, että tämä ruoka tulee jäämään vakioeväisiin. Jouduimme avokin kanssa santsaamaan toisen lautasellisen verran, niin hyvää oli! :D

 Broilerikiusaus karpisti   6:lle

n. 500 g broilerin suikaleita
Aika hyvin käytetty 1,5 € :)
600 g keräkaalia
½ punainen paprika
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
voita
mustapippuria
paprikajauhetta
currya
kurkumaa
chiliä
suolaa

Muna(maito?) :
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
suolaa
lisäksi juustoraastetta

Suikaloi kaali juustohöylän avulla. Kuutioi paprika ja sipuli. Paista kasviksia pannulla voissa niin, että kaali pehmenee hiukan Mausta currylla, kurkumalla, pippurilla ja suolalla. Kumoa lasagnevuokaan, tai muuhun uuninkestävään vuokaan. 

Paista seuraavaksi broilerinsuikaleet pannulla, lisää pilkotut valkosipulin kynnet mausta reilusti currylla, kurkumalla, paprikajauheella,pippurilla, suolalla ja ripauksella chiliä. 

Sekoita pienessä astiassa kerma ja kananmunat keskenään, mausta suolalla. Lisää lopuksi paistetut broilerisuikaleet ja munamaito kasvisten sekaan, sekoittele tasaiseksi.

Ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa 175 asteessa n. 40-45 min. Tarjoile tuoresalaatin kanssa.



6 kommenttia:

  1. Oma kiinnostukseni heräsi myös tuon edellisen postauksesi myötä. En ehkä ole aivan yhtä innovatiivinen, sillä olisin lähtenyt kehittelemään kumpaakin näistä kiusauksista lantun varaan. Hyvää varmaan niinkin.

    Pitääkin testailla tämä ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lanttu toimii varmasti yhtä hyvin. Tosin saattaa maistua kaaliin verrattuna hieman voimakkaammin läpi ja sitä kautta muuttaa ruoan luonnetta. Minua se ei häiritse, mutta rantuimmat saattavat vierastaa. Toteuttipa sitten kummin tahansa, lopputulos on varmasti hyvä. Oikeaa kermaa, mausteita ja juustoa käyttämällä ei voi epäonnistua.

      Kokeile reseptiä ja kerro mitä tykkäsit. Kuulisin mielelläni palautetta! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hienoa. Kerrohan palautetta sitten kun olet testannut! :)

      Poista
    2. Tänään tein ohjeesi mukaan kiusauksen ja voi että se oli hyvää!Mä en ole pitkään aikaan syönyt kaalia, eli mukavaa vaihtelua. Tällä kertaa en edes yrittänyt soveltaa kyseistä ruokaasi, koska kaalia en tosiaan ole useampaan vuoteen syönyt. Enkä varmaan juurikaan tätä reseptiä hirveästi muuttelisi...Ehkä saattaisin lisätä joskus mukaan pekonia :D

      Laitan postauksen sitten luultavasti huomenna ruoastasi blogiini ja kehun sitä maasta taivaisiin ;)

      Poista
  3. Teinpäs tätä eilen! Ihan en ohjetta ulkoa muistanut, joten munat ja kerman laitoin jo kananpalojen joukkoon pannulle (kuten tekisin normikanakastikkeen) ja sit kippasin soosin pieneksi pilkotun kukkakaalin ja kaalin sekaan. Heitin sekaan vielä fetakuutioita vähän murusteltuna ja aurajuustoa muruna. Voi herkkua!!!! :) Kiitos inspiraatiosta :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...